Marsyas Festivali, Çırağan Saray’ında tanıtıldı
3. Dinar Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali, İstanbul Çırağan Saray’ında tanıtıldı.
Çırağan Sarayında yapılan tanıtım toplantısına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali İTÜ Türk müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Cihat askın, Festival Koordinatör Fakı Can Yörük, AKÜ Rektörvekili Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar katıldı.
Taıtım toplantısını değerlendiren Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, tanıtımın Çırağan Sarayında yapılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.
Serteser, ‘’Tarihi bir festivale konu olan Marsyas Festivalinin de burada tanıtılması çok önemli bir şey. Afyonkarahisar’ımızın Kültür turizminin gelişmesi bakımından, termal turizme alternatif turizmin oluşması bakımından çok önemli” dedi.
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, ‘’Bu yıl festivale yurt dışından yoğun katılım bekliyoruz. Uluslararası bazda ilçe olarak festival yapmak zor. Biz bu zoru başardık” diye konuştu.
Tanıtım toplantısında Dinar ve Festivalin genel bilgileri aktarıldı, bir de konser verildi.
Editör: Haber Merkezi