Marka kente yakışmıyor

Afyonkarahisar Belediyesine ait Yüntaş ekmek büfelerinin önünde ekmek almak için sıra bekleyen ve dağıtım sırasında izdiham yaratan vatandaşların bu görüntüleri, kentin imajını bozuyor.
Kentin, Anıtpark altında ve Valilik yanındaki otopark alanında ekmek dağıtan Yüntaş büfelerinin önünde oluşan kuyruk, görenleri hayrete düşürüyor. Büfeden alışveriş yapan hayırsever vatandaşlar, isterlerse ekmek bedelini bırakarak, büfeden fakir vatandaşlara ekmek dağıtılmasını sağlıyor. Ancak, büfenin önünde saatlerce ekmek bekleyen ihtiyaç sahibi aileler, birkaç ekmeğin dağıtımı sırasında ekmek kapabilmek için adeta birbirlerini eziyor.
Bazı iddialara göre de ihtiyacı olmadığı halde bazı kişiler buradan ekmek alarak, bu ekmekleri satıyor ve kazanç elde ediyor.
Vatandaşların büyük tepkisini çeken bu durumun, markalaşma ve kentleşme yönünde hızla ilerleyen, yaşanabilir iller arasındaki çıtasını hızla yükselen Afyonkarahisar’a yakışmadığı belirtiliyor.
Bu utanç verici görüntülerin yetkililer tarafından da görülmesini isteyen vatandaşlar, tepkilerini şu şekilde dile getirdiler.
“Bu büfelerin önü sabahtan akşama kadar bir tane ekmek alabilmek için bekleyenlerle dolu. Ekmek dağıtımı sırasında ise tam bir rezalet yaşanıyor. Ekmek alabilmek için sıra bekleyen çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar, erkekler adeta birbirlerini eziyorlar. Bu çirkin görüntü ortadan kaldırılmalı. İhtiyaç sahibi olan da bekliyor, olmayan da. Birkaç ekmeği aldıktan sonra gidip o ekmekleri bir kenara bırakıp tekrar sıraya girenleri görüyoruz. Bu görüntüler Afyonkarahisar’a gelen turistlerin gözleri önünde de gerçekleşiyor. Çünkü ekmek büfesiyle, turizm enformasyon bürosu arasında sadece 10 adım var. Bu olayı fotoğraf çekerek görüntüleyen turistlerden bizler utanıyoruz.”
Bu ekmek dağıtımının daha iyi organize edilip, gerekirse fakir ve muhtaç ailelerin evlerine gönderilmesini isteyen vatandaşlar, bu büfelerin daha az göze çarpan yerlerde oluşturulması ve düzenli şekilde ekmek dağıtılması gerektiğini söylediler.
Editör: Haber Merkezi