“Manevi olarak destek verecek insan da yok”
Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, yaptığı açıklamada “Çok kötü bir ilk yarı geçirdik. Bu şartlar altında devam etmek imkansız, manevi olarak destek verecek insan da yok ” dedi
Afyonkarahisarspor tarihinin en zor dönemini geçiriyor. Bölgesel Amatör Lig’in ilk yarısında aldığı başarısız sonuçlarla grupta son sırada yer alan Şimşek’in ligin ikinci yarısında yola devam etmesi zor görünüyor. Özellikle son haftalarda alınan farklı mağlubiyetler ve sahipsizlik nedeniyle taraftar da daha yüksek sesle kulübün kapanmasını istediklerini dile getiriyorlar. Son günlerde yapılan yorumlara açıklık getiren Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül de kulübün kapanmasını istemediğinin altını çizerek, “İlk yarıdaki sahipsizlik devam ederse yola devam edemeyiz” dedi. Bülbül: “Mevcut şartlarda devam etmemiz zor görünüyor. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ama imkanlarımız yok. Bu konuyla ilgili nasıl bir yol haritası çizeriz bilmiyoruz. Bir pusula bulunması lazım” diye konuştu.
“Bugünleri öngörebilseydik lige katılmazdık”
Afyonkarahisarspor’un Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, kulübün çok zor şartlarda lige devam ettiğini kaydederek, “Lige katılmaktan pişmanlık duyuyor musunuz?” sorusuna da, “Bu şartları dünden görebilseydik, lige katılmazdık” dedi. Bülbül, açıklamalarına şöyle devam etti: “Biz hervzaman olaya manevi açıdan yaklaştık. Hep bir sorumluluk duygusuyla mücadele ettik. Takımın lige katılması konusunda da çalışmalarımızı son ana kadar sürdürmüştük. Lige zor şartlarda katılarak kulübün kapanmasının önüne geçtik. Ancak bu durumların yaşanacağını daha önceden bilmiş olsaydım lige katılmazdık.”
“Manevi yönden rahatsızlık duymayacağım”
Afyonkarahisarspor’da sıkıntılarla dolu bir ilk yarı sona erdi. Kulüp yöneticileri, zor şartlarda kulübün lige katılmasını sağlamış ancak gelinen son nokta kulübün kapanmasının da önüne geçecek gibi görünmüyor. Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül de konuyla ilgili yaptığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu şartları dün görebilseydik lige katılmazdık. Bu durumun manevi tarafı bize hep zor geliyor. Manevi olarak özellikle ben, kulübün kapanmaması için büyük çaba sarfvettim. Bu kulübün kapanmaması yönünde mücadele verdim. Neyi yanlış yaptım. İsteyerek bir hata yapmadık. Çok yalnız kaldık. İlk yarı şartlarına göre devam etmek çok zor. Son bir görüşme daha yapılır ve fesihli genel kurul kararı alınarak kulüp kapanır. Olumlu bir netice çıkmazsa görüşmelerden kulüp kapanır. Bunu ifade ediyorum. Eğer böyle olursa da tamamen vicdanen rahat olacağım.”
“Manevi olarak destek verecek insan da yok”
Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, her konuda yalnız kaldıklarının altını çizerek, manevi olarak bile insanların yanlarında olmadığının altını çizdi. Bülbül açıklamasına şu sözlerle devam etti. “Manevi emek verecek insan da yok. Biz hep yalnız kaldık. Maddi desteği geçtik, akıl verecek yanımızda olacak insan bile kalmamış. Bugün bir Allah’ın kulu çıksın hemen teslim edeceğiz. Ama bu hep yanlış anlaşıldı. Biz bu işi hiç bir zaman rant kapısı olarak görmedik. Bu kulübe büyük emekler verdik. Maddi bir karşılık beklemedik. Bu kulüp benim kendi kulübüm değil. 2 tane Afyonspor kapanmış. 3′üncüsü de kapanmaya yakın. Bugünden yarına istenen bir borç da yok. Bir kulübün alınması kolay değil. Ben kimseyi suçlamıyorum. Uygun ortam ve sistem oluşturulması lazım. Namusluca dürüstçe hizmet etmeye devam ettik. İlin büyüklerinin bu işe öncülük etmesi lazım. Salim Bey’in de neden çekildiğinin de sorununun cevabının aranması lazım. Bunu da Salim Pancar kendisi bilir. Vicdanım rahat, erik yemedik ki dişimiz kaşınsın. Duymuyolar beni. Bırakacağım şahsi riskim var. Şunu da söylemek istiyorum. Bu kulüp 150 bin lira ile ligde çok rahat kalır. Destek gerekiyor.”
150 bin TL benim şahsi riskim
Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül açıklamasında, “Kulübün 600 milyar borcu vardı. Bu rakam koca bir şehir için büyük bir rakam değil. 150 bin TL’de bizim şahsi riskimiz var. İnsanlara 600 bin TL çok geliyorsa benim etim ne budum ne. Bana da 150 bin TL çok. SSK ve vergi borcu, bizim üzerimizde büyük bir risk. Biz bu kulübü batırmadık. Namusluca dürüstçe mücadele ettik. Ahmet’in Mehmet’in kapısına gitmekten biz de usandık. Ama bu kulüp için herşeyi yaptım” ifadelerine yer verdi. (Kocatepe Gazetesi)
Editör: Haber Merkezi