MALİYE BAKANLIĞI DENETİM YAPTI
 
Maliye Bakanlığına bağlı Vergi Müfettişlerinin bir süre önce Megabirlik Şirketinde denetim yaptığı öğrenildi. Şirketin gelir-gider ve tüm evraklarını incelemeye başlayan müfettişler gelir rakamlarında bir anormallik olduğunu farkettiler.
 
İNCELEME DERİNLEŞTİRİLDİ
 
Yapılan incelemenin ilk aşamasında gelir belgeleri ile beyan edilen rakamlar arasındaki farklılıkları gören Vergi Müfettişleri, incelemeyi derinleştirme kararı aldılar. Bu aşamada şirketin resmi muhasebecisinin bilgisine başvuran müfettişler önemli bir belgeye de ulaştılar.
 
 
 
RAMAKIN YÜKSEK OLDUĞU BELİRTİLİYOR
 
 İddiaya göre ulaşılan belgenin resmi defterlerde kaydının olmadığı ve Maliye’ye bildiriminin yapılmadığını tespit eden Müfettişler bu belgedeki rakamın açıklanmasını ve neden resmi defterlere kaydının yapılmadığını öğrenmek istediler.
 
 
 
TATMİN EDİCİ CEVAPLAR ZERİLEMEDİ
 
İlgililerin bilgisinin alınmasından sonra verilen cevaplardan tatmin olmayan müfettişler, ele geçirilen resmi nitelikli belgedeki rakamlar üzerinden şirkete ilgili maddelere göre vergi ve cezalarını içeren bir rapor düzenlediler.
 
 
 
TRİLYONA YAKIN CEZADAN SÖZ EDİLİYOR
 
Gelirlerinin önemli bir kısmını resmi kayıtlarına geçirmediği yönünde rapor tuttukları iddia edilen Müfettişlerinin konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındıkları, gizlendiği iddia edilen gelirin yüksek bir rakam olduğu, verilen ceza ve diğer ödenmesi gereken rakamın ise trilyona yakın olduğu belirtiliyor.
 
 
 
KÜÇÜK ORTAKLARIN O GELİRDEN HABERİ VAR MI?
 
Megabirlik Şirketinin küçük hissedarlarının bu konulardan haberlerinin olup olmadığı merak edilirken, kurumsal bir yapı görünümü veren şirkette böyle bir olayın gerçekleşmesi halinde, şirkette birden fazla defter tutulduğu, bunlardan birisinin resmi, diğerlerinin ise gayri resmi olduğu iddia ediliyor.
 
 
 
İLGİLİ ŞİRKET VEYA KİŞİ AÇIKLAMA YAPARSA YAYINLARIZ
 
Haberimizde adı geçen MEGABİRLİK şirketi ile ismini vermediğimiz ilgili kişinin konu ile ilgili açıklama yapmak istemesi halinde sütunlarımızın kendilerine açık olduğunu, cevap ve düzeltme ile ilgili her türlü açıklamalarına yer vereceğimizi belirtiyoruz.
 
Editör: Haber Merkezi