Malezya ve Pakistan elçileri gelecek

Malezya Milli Günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Kutlamaya Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. TOSYÖV Başkan Yardımcısı İhsan Beşer de gecenin katılımcıları arasında yer aldı

Malezya’nın, 58. Bağımsızlık Yıldönümü ve 82. Silahlı Kuvvetler Günü, JW Marriott Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonun ev sahipliğini Malezya’nın Ankara Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin yaptı. Kutlama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanısıra çok sayıda büyükelçi ve davetliler katıldı. Kurtulmuş, “Malezya hoş görülü ve çok kültürlü yapısı nedeniyle Uzak Doğu Asya’daki İslam ülkeleri arasında örnek olarak öne çıkmıştır” dedi. Büyükelçi Amran Bin Mohamed Zin de, “Malezya geçen yıl Türkiye ile ilişkilerinin 50. yılını kutladı. Kardeş ülke Türkiye her zaman yanımızda oldu” dedi. Gecede Malezya folklor ve müzik gösterisi yanında ülkenin yöresel yemeklerinden örnekler de sunuldu.

TOSYÖV Genel Bakan Yardımcısı İhsan Beşer de geceye katılanlar arasında yer aldı. Malezya'nın Türkiye Büyükelçisi ve eşinin konuğu olarak gecede yer aldıklarını belirten İhsan Beşer, "Sayın Büyekelçi 5 Ekim'de B20 zirvesi için Türkiye'ye gelecek olan Malezya'nın Ticaret Bakanı ile görüşymk üzere bizi İstanbul'daki toplantıya davet ettiler. Malezya'nın istanbul Ticaret Müsteşarı ile de görüşmelerde bulunduk. Malezya'dan Türkiye'ye gelen heyetlerin Türkiye genelindeki temasları için işbirliği kararına vardık. Malezya Büyükelçisi ve eşlerini Afyonkarahisar'a davet ettik. Kendilerini önümüzdeki günlerde Afyonkarahisarda konuk edeceğiz" dedi.

Beşer aynı toplantıda br araya geldikleri Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi de Afyonkarahisar'a davet ettiklerini, Pakistan Büyükelçisi'ni de Afyonkarahisar'ad ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi