Malatya'dan kalkan uçak düştü
TÜRK Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağı, Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kayboldu.
Genel Kurmay Başkanlığı’nın ‘irtibatımız kesildi’ şeklinde açıklama yaptığı askeri uçağın Suriye’de denize düştüğü iddia edildi.
 Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalkış yapan ve Hatay’ın güneybatısında deniz üzerinde irtibatı kesilen uçağın Yayladağı ilçesindeki Karamağara koyunun 8-9 mil açıklarında Suriye karasularında denize düştüğü ileri sürüldü. Uçağın düştüğü noktanın Suriye sınırlarında kalması nedeniyle müdahale edilemediği öğrenildi.
Türk yetkililerinin uçağa ulaşmak için çalıştığı belirtildi.
GÖRGÜ TANIKLARININ İDDİASI: HATAY'IN YAYLADAĞI İLÇESİ AÇIKLARINDA DENİZE DÜŞTÜ
Görgü tanıklarının ifadesine göre; Malatya'dan kalkan uçağımız Hatay'ın Yayladağ ilçesine yakın bir noktadan denize düştü. Sahil köylerindeki sakinler patlama sesi duyduklarını ifade etti. Uçağımızın düştüğü iddia edilen noktanın Suriye tarafına Rusya radar üssü kurulmuştu.
Pilotlarla irtibat kurulamazken, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden olayı duyurdu. Yapılan açıklamada, "Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalkış yapan bir uçağımız ile bugün saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir" denildi.
Radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç'taki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Uçakların arama kurtarma çalışmaları sürerken, Adana İncirlik'ten de bir askeri helikopterler destek için bölgeye gitti.
Malatya’daki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, F- 4E 2020 'Terminatör' uçaklarının görev yaptığı 171'inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173'üncü Filo konuşlu bulunuyor. 'Phantom' olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor.
MALATYA VALİSİ SARAN: UÇAKLA İLGİLİ BİZE GELEN BİR BİLGİ YOK
Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya-Erhaç Havalimanı'ndan kalkan, Hatay'ın güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz irtibatı kesilen askeri uçakla ilgili, ''Uçağın akıbeti hakkında şu anda bize gelen bir bilgi yok'' dedi.
Vali Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir görev için saat 10.30'da Erhaç Havalimanı'ndan kalkan F-4 jet uçağının saat 12.00 sıralarında radarda kaybolduğunu belirterek, ''İzlenemez duruma geldi. Uçakta 2 pilot bulunuyordu. Uçağın akıbeti hakkında şu anda bize gelen bir bilgi yok. Gelişmeleri takip ediyoruz'' diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi