Malatya Valisi Ali Kaban, Yumurta ve Sanatları Merkezini Ziyaret Etti

Aslen Sandıklılı olan Malatya Valisi Ali Kaban, özel ziyaretler için geldiği İlimizde ailesi ile birlikte, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı, Uydukent Hattat Karahisari Kültür Merkezinde bulunan İsmail Kumartaşlı Afyonkarahisar Yumurta ve Sanatları Merkezini ziyaret ederek Yumurta ve Sanatları Merkezinin proje koordinatörü Murat Akarçay ve İl Kültür Turizm Müdürü Yardımcısı Adalet Atacan'dan Merkez hakkında bilgiler aldı. Murat Akarçay, Malatya Valisi Ali Kaban'a, yaptıkları ziyaret için teşekkür ederken, Sayın Malatya Valimizi Yumurta ve Sanatları Merkezimizde, Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz adına ağırlamaktan ve misafir etmekten onur duyduklarını belirtti.

Malatya Valisi Ali Kaban ise İsmail Kumartaşlı Yumurta ve Sanatları Merkezi ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, Merkezi çok beğenerek gezdiğini ve etkilendiğini ayrıca Yumurta Müzesi ismini duyduğunda ilgi ve merakla Merkezi görmek istediğini belirterek şunları söyledi.

Öncelikle bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, fikirsel anlamda proje müthiş bir değere sahip olmuş. Özellikle Down Sendromlu çocuklara yaptırılan yumurta boyama eserlerine hayran kaldım. Down Sendromlu çocuklarımız, Malatyada ki görevimizde çok önem verdiğimiz özel çocuklarımız, ayrıca merkezdeki yumurta eserleri ve gerçek yumurta numuneleri fevkalade büyüleyici nitelikteler. Bu bağlamda, projenin üretilmesini sağlayandan, bu projeye inanarak destekleyen ve hayata geçirilmesini gerçekleştiren herkese yürekten teşekkür ediyorum, Afyonkarahisar için oldukça güzel ve anlamlı bir proje hazırlanmış dedi. Vali Kaban, Afyonkarahisar Yumurta ve Sanatları Merkezini gezen herkesin yumurtaya artık yumurta olarak bakmayacağını daha değişik ve geniş bir açıda yumurtaya bakacaklarına inandığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi