Mahir Atabey Türk İçin Rekor Tescil Töreni Düzenlendi

En Çok Kitap Okuma Rekoru Elde Eden Mahir Atabey Türk İçin Rekor Tescil Töreni Düzenlendi.

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde, Aziziye İlkokulu 3-B sınıfına devam eden 2011 doğumlu Mahir Atabey Türk, 4 ayda 1053 kitap okuyarak rekor kırdı. Bu kadar kısa sürede en çok kitap okuma rekorunu elde eden Mahir Atabey Türk'ün rekor tescil töreni Vali Mustafa Tutulmaz'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleştirilen tescil törenine Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Türkiye Rekor Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Belediye Başkan Vekili Şükrü Tunçbilek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Rekor Hakemi Aydın Türkgücü, Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ile rekor kıran Mahir Atabey Türk’ün annesi Gülay Türk, babası Kenan Türk, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldılar.

Programın açılış konuşmasını Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser gerçekleştirdi. Serteser, “Bugün güzel bir ana şahitlik yapmak üzere buradayız. Böyle güzel bir etkinliğe vesile olduğumuz için ben ve Yönetim Kurulu üyelerimiz çok mutluyuz. Değerli Orhan Hocam ve Aydın Türkgücü, bu anlamlı günde bize eşlik edecekler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vali Tutulmaz ve Prof. Dr. Kural’a Teşekkür

Serteser, konuşmasında Vali Mustafa Tutulmaz’a da teşekkür ederek “Sözlerime son verirken, eğitime her zaman destek veren Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a teşekkür ediyorum. Yine özellikle çocuklarımızın kırdıkları rekorları tescil ettiren, sigara ve diğer tüm kötü alışkanlıklara karşı duruşuyla örnek olan değerli bilim insanı Prof. Dr. Orhan Kural’a da teşrifleri için teşekkür ediyorum. Sayın Hocamız, 16 Aralık 2015’te de 1103 çocuğun aynı anda Afyon Lokumu yemesini de tescillemişti. Dileriz, Afyonumuz’da birçok farklı rekorda Sayın Hocamız ile tekrar buluşuruz” ifadelerini kullandı.

Törende daha sonra kürsüye gelerek konuşan Vali Tutulmaz, Valilik olarak çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza daha çok kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına yapılan çalışma ve faaliyetlere değinerek; “Gerçekten güzel bir ana hep beraber şahitlik ediyoruz, tarihe bir şekilde not düşüyoruz burada. Mahir gibi bir yavrumuzun kendinden büyük bir işe girişerek başarılı olması nedeniyle öncelikle yürekten tebrik ediyoruz. Gerçekten 6 yaşında iken 1053 kitabı okuyabilmek ancak rekor ile adlandırılabilirdi. Çünkü günümüzde kitap okumanın çok sınırlı olduğu bir dönemdeyiz. Mahirimiz bu yaptığı işle mahirliğini göstererek bütün arkadaşlarına ve biz büyüklere örnek oldu. Burada Mahir hepimize “Artık kitap okuyorum, kitap okursanız geleceğinizi daha iyi kurarsınız.” dedi. Biz de zaten bütün çalışmalarımızda, bugüne kadar eğitimle ilgili öngörülerimizde; eğer kitap okursak, kitap okuma alışkanlığı edinirsek eğitimde önemli bir sıkıntımızın kalmayacağını her zaman ifade ettik. Öğrencilerimiz başta olmak üzere herkesin kitap okuma alışkanlığını geliştirmeye yönelik kitap fuarları, kitap okuma şenlikleri gibi değişik etkinlikler düzenleyerek insanımızı daha çok kitapla, kitabın mürekkebiyle o mürekkebin kokusuyla baş başa bırakmaya çalıştık.” dedi.

Gerçekten bizim teknolojiyi üreten konuma gelmemiz gerekmektedir.

Gelişmiş toplumlara baktığımızda genellikle kitap okuma alışkanlığının küçük yaştan itibaren iyi bir şekilde oluştuğu ve bunun daha sonra geliştiğini görüyoruz diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “Her toplantıda ben bunu dile getirmeye çalışıyorum ve burada yine söyleyeceğim. Teknolojiyi üreten ile teknolojiyi kullanan arasında ki farkı gösteren bir fotoğraf vardı. O fotoğrafta teknolojiyi üretenlerin kitap okuduğunu, diğerlerinin yani teknolojiyi kullananların ise cep telefonları ile vakit geçirdiğini gösteriyordu. Gerçekten bizim teknolojiyi üreten konuma gelmemiz gerekmektedir. Teknoloji üretebilmenin yolu dahayal kurabilmekten, hayal edebilecek şekilde bir düşünce oluşturmaktan geçmektedir. Hayal kurabilmenin yolu ise çok okumaktan geçer, ne kadar çok okursak o kadar çok hayal kurarız ve bu kurduğumuz hayallere bir şekilde ulaşırız.” dedi.

İnşallah bu okuması ile ileride ya Nobel ödülü alacak bir edebiyatçı ya da üst düzey teknoloji veya benzeri alanlarda buluşlar yapabilecek bir kişi olacaktır.

Konuşmasında elde edilen başarının takdire şayan olduğunu vurgulayan Vali Tutulmaz; “İşte bugün burada tescillenen husus 1053 gibi gerçekten üst düzey bir rakamın 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde okunması ve bu çocuğumuzun kitap okumaya hala devam ediyor olmasıdır. İnşallah bu okuması ile ileride ya Nobel ödülü alacak bir edebiyatçı ya da üst düzey teknoloji veya benzeri alanlarda buluşlar yapabilecek bir kişi olacaktır. Çünkü bu okumanın karşılığı olacaktır ve bunu bir şekilde gösterecektir. Bu çocuğumuza ve ailesine bundan sonra da okumaya devam etmelerini ve okumaya yönelik ortamlar sağlamalarını talep ediyorum. Bu okuma sevgisini gelip geçici bir durum değil de alışkanlık haline getirmelerini istiyorum. Mahir yavrumuz aracılığıyla ilimizin adı güzel bir şekilde anıldı. Bunun dışında yine ilimizin tanıtımına, ilimizin ekonomisinin gelişmesine, ilimizin ürünlerinin piyasada daha fazla yer bulmasına yönelik rekor denemeleri yapmamız lazım. Değerli hocalarımız burada iken onlarla da işbirliği içerisinde önümüzdeki süreçte ne tür rekorlar deneyebiliriz, bunlara hep birlikte kafa yormamız lazım. Yine ilimizin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve UNESCO tarafından tescillenen gastronomi ve lezzetle ilgili alanda da yeni rekorlar deneyerek ve gerçekleştirerek ilimizin gastronomiye olan bağlılığını, gastronomi ile ekonomisinin daha ileriye gitmesini sağlayacak etkinlikler ve aktiviteler yapmamız gerekir. Diyorum bu vesile ile Mahir kardeşimizin bütün öğrencilerimize ve büyüklerine örnek olması dileğiyle hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Büyüyünce Cumhurbaşkanı Olmak İstiyorum

1 yılda 1053 kitap okuyarak rekor kıran Mahir Atabey Türk de, kendisini bu alanda teşvik eden annesine ve babasına teşekkür etti. Bir haftada 81 kitap okuduğunu, bunun için eğlence ve dinlenme saatlerinden de fedakârlık ettiğini belirten Türk, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak istediğini söyledi. Türk, “Büyüyünce Cumhurbaşkanı olmak istiyorum” dedi.

Okumayan İnsan Başarılı Olamaz

Mahir Atabey Türk’ün ardından sahneye Türkiye Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ile Rekor Hakemi Aydın Türkgücü çıktı. Prof. Dr. Kural, “Okumayan insan başarılı olamaz. Ben konferanslarımdan sonra öğretmenlere kitap okumaları yönünde yemin ettiriyorum” diyerek Mahir Atabey Türk’ü tebrik etti.

Tescil töreni, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi