“Kybele Heykeli Bu Müzede Sergilenecek Ve Şehrimizin Simgelerinden Biri Olacak”

Afyonkarahisar’daki yeni müzenin teşhir tanzimi ve çevre düzenleme işi, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in girişimleri neticesinde ihale edildi.

Şehrimizin sembollerinden biri olacak olan yeni müzenin kalan inşaat işi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ihaleye çıktı. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in girişimleri ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaptıkları görüşmelerin ardından Afyonkarahisar yeni müze teşhir tanzimi ve çevre düzenleme ihalesi tamamlandı.

“Son teknoloji ile donatılacak”

Afyonkarahisar’da Termal Turizm Bölgesi içerisinde kendine özgü mimarisiyle uluslararası nitelikteki müzelerde aranan gerekli bütün üniteleri içerisinde bulunduran yeni müze inşaatı, tamamlandığında sürekli ziyaret edilebilecek ve Türkiye’de ilk olarak en son teknolojiyle donatılacak.

İhalesi tamamlandı

25 bin metrekare inşaat alanına sahip müze tamamlandığında 3 katlı olacak ve 5 bloktan oluşacak. Toplam da 55 bin 198 metrekare alan üzerine kurulacak olan müze daha önceki yıpranmalar dolayısıyla da bir bütün olarak ele alınacak. Afyonkarahisar yeni müze teşhir tanzimi ve çevre düzenlemesi işinin tamamlanabilmesi için proje kapsamında yapılacak imalatlarla ilgili yeniden ihaleye çıkıldı. İnşaat imalatları, çevre düzenlemesi, çevre düzenleme yol ve köprü, teşhir tanzim, mekanik tesisat, elektrik tesisat ve interaktif uygulamalar yapılacak.

“Kybele heykeli de bu müzede sergilenecek ve şehrimizin simgelerinden biri olacak”

“Daha önce inşa halindeki müze projesi için milletvekillerimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in girişimler ile ödenek tahsis edilmişti” diyen Başkan Uluçay açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Milletvekillerimize girişimleri dolayısıyla ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 15 Aralık 2020 tarihinde ihale edilen müzemizin kalan kısmı inşallah böylelikle tamamlanmış olacaktır. Yeni Müze Kompleksinin tamamlanmasıyla ülkemizin en fazla tarihi eser barındıran ilk 5 müzesinden biri olan mevcut Arkeoloji Müzesi’ndeki fiziki koşulların yetersizliği yüzünden sergilenemeyen eserler sergilenerek ilimizin kültürel değerlerine katkıda bulunacaktır. Müzenin tamamlanması ile birlikte şu anda İstanbul’a getirilen, tarih öncesi dönemlerde bolluğun ve bereketin sembolü olduğuna inanılan Kybele heykeli de, yaklaşık 60 yıl sonra doğduğu topraklara geri dönecek ve bu müzede sergilenecektir. Bu müze şehrimize büyük katkılar sağlayacak ve değim yerindeyse şehrimizin simgelerinden biri olacaktır.

Editör: Haber Merkezi