Kuzey atıksu toplama hattı inşaat çalışmaları devam ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Birliği ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 2018 yılında yapımına başlanan Afyonkarahisar Kuzey Atıksu Toplama Hattı inşaatı son sürat devam ediyor.

Projenin hayata geçmesi ile Afyonkarahisar şehir merkezinin kuzeyinde bulunan Susuz, Beyyazı, Çıkrık, Fethibey, Çayırbağ belediyelerinin atıksuları Afyonkrahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisine iletilerek arıtımı geçekleştirilecektir. Ayrıca şehir merkezini toplayan ve 1988 yılında yapılan eski kanalizasyon kolektör hattı yenilenerek 1600 mm çapında betonarme borular döşenecek.

Yatırım bedeli yaklaşık 30 milyon TL olan inşaatın % 15’i geçen yıl gerçekleşmişti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek inşaatın bir an önce tamamlanması için 2019 yılında yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırımın yapıldığını söyledi. Başkan Zeybek, 41km uzunluğundaki Kuzey Kolektör hattının tamamlanması durumundan şehrimizin gelecek 50 yıllık kanalizasyon toplama hattının inşaa edilmiş olacağını belirtti. İlimizde ve ülkemizde genel olarak evlerin çatı oluklarının, yağmur sularının kanalizasyon şebekesine bağlı olduğunu söyleyen Başkan Zeybek, hattın tamamlanması durumunda şehir merkezinin atıksularını toplayan hattın kapasitesinin %75 oranında artacağını ve yağışlı günlerde Akarçay'a yakın bölgelerde kanalizasyon geri tepmelerinin önemli oranda azalacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi