Kutlu Zaferin 91. Yıldönümü, Kutlama Programı...
26-30 Ağustos 2013 tarihleri arasında kutlanacak olan Zafer Haftası 91. yıldönümü kutlamaları ile ilgili toplantı, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya, İkmal Komutanı İkm.Alb. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Vali Yardımcısı Akgün Corav, Şuhut Kaymakamı Mustafa Üner, İl Jandarma Komutanları J.Alb.Okçin Akşit ve Kd. Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ile Zafer Haftası Kutlamaları ile ilgili olan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu; '' 25 ve 30 Ağustos tarihlerinin arasında bulunan hafta Türkiye için zaferler haftasıdır. Bu zaferlerin arasında 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos Zaferi gelmektedir. Bu yüzden 30 Ağustos zaferi Afyonkarahisar için onur ve gurur vericidir. Bu zafer Afyonkarahisar’da kazanıldı. Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklar Afyonkarahisar’a aittir. Bu toprakların altında binlerce şehit yatmaktadır. Bu nedenle büyük Zaferimizi en iyi şekilde kutlamamız gerekiyor. İşte bu kutlama programında en güzel biçimde ve insanlara bu Büyük Zaferin anlam ve önemini en iyi şekilde yansıtacak şekilde bir program hazırlamak için burada toplanmış bulunuyoruz.’’dedi.
Daha önceden yapılan toplantılarda belirlenen taslak program üzerinde yapılan fikir alış-verişinin ardından Zafer Haftası Kutlama programının son hali değerlendirilerek karara bağlandı.
Bu yıl yapılacak olan Zafer Haftası kutlama etkinliklerinde, önceki yıllara göre kalıcı değişiklikler yapıldığı ve Kutlama programının önümüzdeki günlerde yayınlanacağı bildirildi.
Editör: Haber Merkezi