30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun

Bugün, 19 Mayıs 1919’da başlayan bağımsızlık mücadelemizin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 94. Yıl Dönümü. Anadolu’yu düşmandan temizlemek için başlatılan Büyük Taarruz’un en önemli safhalarından biri olan bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığında, Türk milletinin hürriyet aşkı ve vatan sevgisiyle kazanılmış bir zaferdir.
 
30 Ağustos, milletimizin kenarına kadar geldiği uçurumdan kurtulduğu, yeniden dirilişe ve yükselişe geçtiği gündür. Milletimiz, vatanı ve bayrağı için her türlü fedakarlığı yapmış, ezelden beri hür yaşamasını sağlayan kahramanlığını sergilemiştir. Kazanılan zafer, Cumhuriyetimizin müjdecisi ve istiklal mücadelemizin dönüm noktalarından biri olmuştur.
 
Aziz milletimiz, büyük fedakarlıklarla zafer kazanan ecdadından aldığı ilhamla bugün de ülkesine sahip çıkıyor, onu korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. 94 yıl önce olduğu gibi, 15 Temmuz günü de ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin cesareti karşısında çaresiz kaldılar. Vatanını kendi canından daha çok seven kadınlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, yani tüm milletimiz bir destan yazdı. 30 Ağustos Zaferi gibi, 15 Temmuz mücadelesi de tarih kitaplarında yerini alacak ve gelecek nesiller için vatanseverliği, kardeşliği, azmi ve gururu simgeleyecek. İnanıyorum ki; “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” ilkesi ile çelikleşen millet iradesi, tıpkı 30Ağustos ve 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonraki tehlikeleri de bertaraf edecektir.
 
Türkiye’de ve dünyadaki bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten şekilde kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla yad ediyoruz.
Afyon Zafer
 
 
Editör: Haber Merkezi