Kutlama Töreninde Gençlerden Örnek Davranış

Afyonkarahisar’ın “düşman işgalinden kurtuluşunun” 94. yıldönümü kutlama törenleri coşku içerisinde gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar'ın "düşman işgalinden kurtuluşunun" 94. yıldönümü kutlama törenleri coşku içerisinde gerçekleştirildi. Yağan yağmura rağmen vatandaşların çoğu tören alanını terk etmezken, iki genç kızın hem kendilerine hem de çocuğu kucağında uyuyan bir kadınla şemsiyelerini paylaşmaları görenlerin takdirini topladı.
Kutlama törenlerine, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Hatice Özkal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mehmet Parsak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Havai fişeklerin atılması ile başlayan kutlama törenleri Başkan Çoban'ın yaptığı açılış konuşması ile devam etti. Başkan Çoban, Afyonkarahisar Türk İstiklal savaşında önemine vurgu yaparak, "Bu topraklar, küllerinden yeniden doğanların vatanıdır her şeyin tükendiği noktada, kahramanlık destanlarının yazıldığı topraklardır, Bir milletin şahlandığı, varoluş mücadelesinin ne olduğunu en iyi bilenlerin memleketidir" dedi.
 
Şemsiyesi olanlar olmayanlar ile paylaştı
 
Konuşma sırasında aniden bastıran yağmur izleyenlere zor anlar yaşatırken, vatandaşların çoğu yağmura rağmen tören alanını terk etmedi. Şemsiyeleri yanında olanlar, olmayanlar ile şemsiyelerini paylaşırken, iki genç kızın hem kendilerine hem de çocuğu kucağında uyuyan bir kadınla şemsiyelerini paylaşmaları görenlerin takdirini topladı. Yağmur altında törenleri izleyen vatandaşlar, milli duyguların en iyi hissedildiği bu tür törenlerin izlemekten çok mutlu oldukları için töreni yağmura rağmen terk etmediklerini söylediler.
 
Öte yandan, törende Yunan işgalini canlandıran ve Aydın'dan gelen halk oyunları topluluğu ise katılımcılardan tam not aldı.
 
Tören mehter takımının sunduğu gösterinin ardından sona erdi
 
Editör: Haber Merkezi