Kurtuluşun simgesi Afyonkarahisar

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesi için verdiği kanun teklifinin bir an önce yasalaşması için ilimizde imza kampanyası başlatıldı
İmza kampanyasında konuşan Parsak, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşun simgesidir. Bu şehir İstiklal Madalyasını hak etmiştir. Herkes siyaset üstü mücadele ederek elinden gelen çabayı göstermelidir” dedi
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM’ye sunduğu kanun teklifine hemşehrilerinden tam destek geldi. Hafta sonu Zafer Müzesi önünde gerçekleştirilen imza kampanyasına, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
ŞİMDİ TAM ZAMANI
Programa MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın dışında MHP İl Başkanı Raşit Demirel, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veli Cengiz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yorulmaz, Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Karagöz, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilcisi İbrahim Yiyit ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ZAFERİN BAŞLANGIÇ NOKTASI
Afyonkarihasar’ın Kurtuluş Savaşının dönük noktasını oluşturduğunu ifade eden Parsak, “İstiklâl Savaşımızın kazanıldığı il olan Afyonkarahisar, I. Dünya Savaşı sonrasında küllerinden yeniden doğan Türk Devleti’nin neredeyse bütün cihana karşı kazandığı zaferin başlangıç noktasıdır. Bu çerçevede Anadolu Türklüğünün varlık yokluk mücadelesinin yaşandığı toprakların, İstiklâl Madalyası gibi büyük bir onur ve övgüden mahrum bırakılması düşünülemez. İstiklâl Savaşı’nın başından sonuna her noktasındabüyük kahramanlıklar gösteren Afyonkarahisar, düşmanın bileğinin büküldüğü, Türk’ün gücünün cihana gösterildiği tarihi bir nokta ve "Zaferin Başkenti"olarak İstiklâl Madalyası’nı sonuna mücadele edeceğiz” dedi.
AFYON MERKEZ ÜSSÜ
Afyon’un zaferin merkezi olduğuna dikkat çeken Parsak, “Bölgeler arası geçiş güzergâhında bulunması, silâh, erzak ve cephane naklinde son derece önemli bir nokta olan Eskişehir, Kütahya, Uşak demiryollarının merkezinde olması gibi nedenlerletarihin her döneminde çeşitli savaşlara mekân olan Afyonkarahisar, son olarak ordusu dağıtılmış, silahlarına el konulmuş Türk Devleti’nin yeniden doğduğu yer, “Cumhuriyetin kurulduğu topraklar” olarak tarihteki yerini bir kez daha almıştır. İzmir’den başlayarak Anadolu’nun içlerine doğru uzanmayı planlayan Yunan işgalinin son noktasında bulunan Afyonkarahisar, Milli Mücadele’nin direnç noktasını oluşturmuş, 2 Ağustos 1920 tarihinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkanlığındaki Afyon Kongresi ile Batı Anadolu’daki tüm Müdafaa-i Hukuk, Redd-i İlhak ve Kuva-yı Milliye hareketlerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi denetimi altına alınmasına ev sahipliği yapmıştır.
ATATÜRK AFYON’U HEP ÖVMÜŞTÜR
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın merkezi olan Afyon’dan hep övgüyle söz ettiğine dikkat çeken Parsak, “Afyonkarahisar halkı, Atatürk ve millî kuvvetlere maddi ve manevi olarak büyük desteklerde bulunmuş, işgal boyunca insanüstü fedakârlıklar göstermiştir. Nitekim Mustafa Kemal Atatürk, 21 Ekim 1925 günü Afyon Türk Ocağı’ndaki konuşmasında, “Afyonkarahisar, son büyük zaferin kilidi oldu, esası oldu, Afyonkarahisar'ın tarihi savaşımızda unutulmaz parlak bir sayfası vardır" sözlerini kullanarak, zafere uzanan yolda Afyonkarahisar’ın önemini vurgulamıştır” dedib
KOMİSYON GÜNDEME HALA ALMADI
Konunun ilgili komisyona hala gelmediğini ifade eden Parsak, “Bu bağlamda, 2/1115 Esas Numaralı “Afyonkarahisar’a İstiklâl Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi”mizi Yüce Türk Milleti’nin yegâne temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 15.04.2016 tarihinde sunmuş bulunmamıza rağmen Kanun teklifimiz bugüne kadar ilgili komisyon gündemine dahi alınmamıştır. Kanun Teklifimizin ilgili komisyon gündemine alınarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na getirilip yasalaştırılması, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve birlik ruhunu tüm dünyaya bir kez daha gösterecektir” dedi.
KARARLIYIZ
Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesi için tüm mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Parsak, “Kanun teklifimizin ilgili komisyon gündemine alınması ve akabinde yasalaşması için gerekli mücadeleyi bıkmadan ve usanmadan sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Tarihi öneme sahip bu haklı talebimizde ve mücadelemizde siz değerli hemşehrilerimizi de yanımızda görmek mücadelemize güç katacaktır. Bu amaçla, siz değerli hemşehrilerimizi, 11 Haziran 2016 tarihinde saat 14:00’de Zafer Müzesi önünden başlatacağımız imza kampanyamıza katılmaya ve destek vermeye çağırıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli desteklerinizi bekliyor, Afyonkarahisar’ın hakkının teslim edilmesini diliyor, siz değerli hemşehrilerimi saygılarımla selamlıyorum” dedi.
İSTİKLAL MADALYASI ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI
Konuşmaların ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nden getirilen İstiklal Madalyası önünde poz veren katılımcılar, “İstiklal Madalyamıza kavuştuk. Şimdi bu işin kanunlaşması kalmıştır” dediler.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi