“Kur korumalı mevduat adı altındaki rant çarkına dur demenin zamanı çoktan geldi”

Zafer Partisi Afyon il Başkanı Mevlüt Tekdemir, gündeme dair yaptığı yazılı basın açıklamasında:

Öncelikle Taksim’deki acılarımız dinmemişken, Gaziantep’in Karkamış ilçesinde terör örgütü YPG/PKK tarafından yapılan roketli saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 19 Kasım 2022 günü kahraman Türk silahlı kuvvetlerimiz tarafından Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’yla hainlere gerekli dersin verildiğine inanıyoruz.

13 milyon sığınmacı ülkeyi sessizce işgal ederken, devlet bu sığınmacılara 10 yılda cebimizden 144.8 milyar dolar yardım yaparken ( bunun sadece 13 milyar doları Avrupa birliğinden geldi), 2 milyon kişisi sigortasız kaçak çalışıp 4 milyon Türk insanımız iş bulamazken, dün gene ısrarla %9 bandına indirilen faizle dolar euro alıp başını yukarı gitti. Her faiz indiriminde oluşan yüksek döviz nedeniyle halkımız maalesef ekonomik çöküşle markete giremez, ev kiralayamaz, araba alamaz, doğalgazını ödeyemez, üzerine kaban alamaz durumuna geldi.

Gezdiğimiz bütün esnaf kan ağlarken artık sesini kimseye duyuramaz durumda. Halkın sesini duyamayan Ülke yöneticileri önce Filistin’i yok eden İsrail’le, sonra Fetö finansörü BAE ile ve en son eli kanlı SİSİ ile el sıkışırken sıranın seçim öncesi HDP ile çözüm sürecine ve ESED den SAYIN ESAD’a geleceğini iyi biliyoruz. Bu kadar keskin dönüşler yapacaktınız neden sığınmacıları içeri sokup ülke ekonomisini yönetilemez hale getirdiniz sormak istiyoruz. Ev kiraları asgari ücreti geçmiş, , Bir teneke peynir 2200 TL, 1 kg tereyağı 230 TL, 30’lu yumurta Afyon’da bile 74 TL iken Cumhuriyet tarihinden bu yana hiç görülmemiş bir şekilde genç neslimiz yurt dışına irtica etmiş ve Yüzbinlerce gencimiz ise başka ülkede yaşamak için çareler arar hale gelmiştir.

Kıymetli hemşerilerim; Ak parti 2002 de iktidara geldiğinde 225 bin kişinin bankalara kredi borcu varken bu sayı 2023 de 25 milyon kişi oldu! 25 milyon vatandaşımızı haram faizle üretmeden mal edindirip yıllarca borca sokan, kur korumalı mevduat hesabı adıyla yüzbinlerce kişiyi kaçtığı faize bulaştıran, ülkedeki bütün fabrikaları satıp sadece betona, faize yönelten bu iktidarın bizi getirdiği son nokta sığınmacı işgali, kıtlık ve yoksulluk oldu.

Bütçeden ilk 10 ayda Tarım ve Hayvancılığa 34 milyar TL destek verilirken, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında faizdeki zenginin paralarına vatandaşımın cebinden yapılan 8 aylık kur farkı ödeme tutarı 91,6 milyar TL olmuştur. İktidarın yandaş şirketleri için tezgahladığı. Bu rant çarkına dur demenin zamanı çoktan gelmiştir

Bizim bahçelere değil, sınırlarımızın güveliğine ve üretime dayalı istihdama ihtiyacımız var.

Zafer partisi iktidarında 13 milyon sığınmacı 1 yıl içinde gönderilecek, onlara harcanan 144 milyar dolar tarıma, hayvancılığa, üretime harcanıp 4 milyon işsizsimize istihdam sağlanacak, ev kiraları ucuzlayıp market fiyatları çok hızlı düşürülecek, faize para yatırmak değil üretim desteklenecek, betondan sanayiye geçilecek ve 1 öğrenci bile olsa köy okulları açılıp 100’üncü yılında 100 bin öğretmenimize atama yapılacaktır.

Değerli hemşerilerimiz; Yunanistan Dedeağaç’da 24 bin Amerikan askeri konuşlanmış, Yunanistan 20 adamızı işgal etmiş, Suriye’de 100 bine yakın teröristten oluşturulmuş YPG ordusu donatılmış, ülkeye 13 milyon kontrolsüz sığınmacı girmişken maalesef TÜRK adını her yerden silen, Atatürk’ün adını anamayan zihniyet Afyon Garnizon Komutanlığına ait 80 bin metrekare alanı Millet bahçesi yapmak adına geçen hafta hafriyat çalışmalarına başladı. Bizim bahçelere değil, Milli güvenlik sorunumuz hat safhada olup, sınırlarımızın güveliğine ve üretime dayalı istihdama ihtiyacımız var.

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan, ağırlıklı olarak yöresel ürünlerimizin satışının yapıldığı Afyonkarahisar’ımızın kalbi uzun çarşımız da restorasyon adı altında 2 aydır esnafa işkence çektiriliyor. Tüm kaldırımlara iskele konularak istila edilmiş ve vatandaşın yürümekte zorluk çekmesi bir yana, yapılan çalışmalarda hiç bir güvenlik önlemi alınmadığı gibi inşaatların tozları molozları toprakları kaldırımları işgal etmiş durumda. Geri kalmış ülkelerde bile böyle bir plansız düzensiz çalışma göremezsiniz.

Dazkırı’mıza bağlı KIZILÖREN köyünün borcundan dolayı köy şebeke suyu elektriği kesik olduğu için 3 aydır 300 haneli köy susuzlukla mücadele ediyor. Köy Halkı sorunu çözebilmek adına müracaat etmediği yer kalmamasına rağmen 2022 yılında koca köy elleriyle su taşıyor. Olaya sebebiyet verdiği iddia edilen muhtarın hala görevde olmasını garipsiyoruz ve sayın kaymakamdan bu mağduriyetin giderilmesi için makul çözümün uygulanmasını talep ediyoruz.

Kış saati uygulanması garabeti maalesef çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi mağdur etmeye devam ederken özellikle sabah ve akşam saatlerindeki toplu gezen başıboş köpek sürülerinin neden toplatılmadığını merak ediyoruz. İl başkanı olarak ben bile Yeşilyol’da, Ordu Bulvarında, Dervişpaşa mahallesinde geceleri korkarak evime giderken müstakil güvenli evlerinde oturan yetkilileri gece buralarda dolaşmaya davet ediyoruz. İllaki bir köpek saldırısı sonrası mı önlem alınacak?

Hafta içinde Türkiye emekliler derneği Afyonkarahisar şubesini ziyaret ederek üye oldum. Emeklilerimiz gündüz vakit geçireceği hem de derneğin ufak da olsa gelir kapısı olan İmaret camii arkasındaki çay ocağı işletmesi sebepsiz bir şekilde ellerinden alınmıştır. Bu kapsamda Zafer partisi iktidarında işletme yetkisi ellerinden alınarak gelir kaybı yaşayan derneğimize işletmenin geri verileceğine söz veriyoruz.

Sayın belediye, zaten üç kuruşa muhtaç ettiğiniz emeklilerin şuan oturacak kapalı alanları ve gelirleri yokken, para hırsınızla hala üç kuruşun peşinde mi koşacaksınız?

Eber gölünde Kasım ayı içerisinde ardı ardına 5 yangın çıktı ve onlarca dönüm arazideki kamışlar yangında zarar gördü. Kamış üreticileri yaklaşık 7 milyonluk zarar olduğunu ve yangınların kasıtlı çıkarıldığını öne sürüyorlar. Geçtiğimiz yıllarda da yangınlarla gündeme gelen Eber Gölündeki ve Karamık Gölü’ndeki bu garip kamış yangınlarının en acil şekilde aydınlatılmasını bekliyoruz.

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bu kapsamda ilimizdeki kadına şiddet davalarını Aralık ayı başı ile davalarına da katılarak incelemeye alacağımızı ve kadına karşı her türlü şiddete karşı olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

ZAFER partisi olarak şuan ülke genelinde %8-9 oy oranıyla gümbür gümbür geliyoruz.

Son olarak hemşerilerimize önemli bir çağrı yapıyoruz: Maalesef yanlış bir inandırılmışlıkla “Ak parti’den başka yönetecek partimi var, Erdoğan’dan başkası ülkeyi yönetemez, Erdoğan giderse sosyal yardım alamayız, çocuğuma iş bulamam aman onlar gitmesin.” düşüncesi bizi 13 milyon istilacı ile sessiz işgale, fakirliğe, işsizliğe ve ekonomik çöküşe getirdi. Bu ülkede yüz binlerce devleti yönetebilecek ehil insan var ve ZAFER partisi olarak şuan ülke genelinde %8-9 oy oranıyla gümbür gümbür geliyoruz. 13 milyon sığınmacıyı gönderebilecek tek parti olarak çok hızlı bir şekilde ekonomiyi, işsizliği, liyakatsizliği, yoksulluğu gidereceğiz. Size verilen her sosyal yardım AKP’ nin cebinden değil yasal hakkınız olarak verilmektedir. Zafer partisi iktidarında aldığınız bütün yardımların hepsini almaya devam edeceğinize söz veriyoruz. İçiniz rahat olsun.

Editör: Haber Merkezi