Kur'an'da Yardımlaşma ve Dayanışma

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği tarafından organizesi yapılan "Kur'an'da Yardımlaşma ve Dayanışma" konulu konferans icra edildi.
Konferans, vatanımızın birliği ve dirliği için ruhlarını teslim etmiş aziz şehidlerimizin anısına bir dakikaklık saygı duruşu akabinde okunan istiklal marşı ile başladı. Hafız Yavuz Selim Yasan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Kutlu doğum haftası olması hasebiyle hem Rasul-ü Ekrem efendimizle alakalı ve hemde Cansuyunun çalışmaları içerikli slayt gösterileri izletildi.
Hayırseverlerin desteği...
Konferansta ilk olarak  Cansuyu Afyonkarahisar Temsilcisi Mehmet Demir söz aldı. Demir konuşmasında misafirlere hoş geldiniz derken, temsilcilik olarak Afyonkarahisarda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Kurulduğu günden bu güne yetim-mağdur-yardıma muhtaç tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşarak dertlerine derman olduklarına değinen Demir; "hayırsever vatandaşlarımızın katkıları yanı sıra onlardan aldığımız güç ve Allah'ın izni ile yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Nerden nereye...
Kürsüye gelen Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, konuşmasında, derneği 2005 yılında 12 kişiyle kurdularını ve hedeflerinin Türkiyede ihtiyaç sahiplerine yardım etmek olduğuna değinirken, Pakistan'da meydana gelen deprem dolayısıyla ilk olarak çalışmalarıana Pakistanda başladıklarını vurguladı. Köylü konuşmasında;  "tanıtım filmlerinde görüldüğü üzere sayısı yüzbinleri aşan ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmekteyiz. Şu ana kadar 80 ülkede gıda-giyim-kurban-eğitim gibi pek çok alanda yardım faaliyetinde bulunduk" dedi.
Kur'an'ın temeli 'yardımlaşma-dayanışma'...
Gecenin mana ve önemine binaen yapılan konuşmaların akabinde Prof.Dr. Remzi Kaya söz aldı. Rahman'ın peygamberlere iki yol gösterdiğine dikkat çeken Kaya, birincisinin Allah'ın yolu, ikincisinin ise Şeytanın yolu olduğunu dile getirdi. Emir ve yasakların net olarak Ku'an-ı Kerim'de belirtildiğini, bu emir ve yasakların dışına çıkılmaması gerektiğini ifaade eden Kaya, "maalesef insan, şeytanın elinde olan bir takım silahların peşinde gitmektedir. İnsana zararı olmayan herşeye Allah izin vermektedir. Üç temel unsur vardır, birincisi tünsanlar ve yaratılanlara adalet, ikincisi ihsan, üçüncüsü ise yardımlaşmayı ihmal etmemektir.  Hz. Muhammed (s.a.v.)'in dediği üzere,komşusu açken tok yatan bizden değildir" diyerek, yardımlaşma ve dayanışmanın ne kadar ehemmiyet taşıdığına dikkat çekti.
Plaket takdimi..
Konuşmanın ardından Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü tarafından Prof. Dr. Remzi Kaya'ya, konferansa katkılarından dolayı plaket takdimi yapıldı.
Cansuyu Afyonkarahisar Temsilcisi Mehmet Demir tarafından da Köylü'ye İstişare Heyeti namına çiçek takdimi yapıldı.
Konferans bitiminde Prof. Dr. Remzi Kaya kitaplarını imzaladı.
 
Editör: Haber Merkezi