Kültür Bakanlığı Özel Ödülü Hemşehrimiz Hüseyin Başkadem’e

Afyonkarahisarlı sanat insanı Hüseyin Başkadem Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2021 yılı özel ödülüne layık görüldü.

Başkadem önümüzdeki günlerde yapılacak olan törenle Kültür ve Turizm Bakanlığı özel ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

21 yılı aşkın sürede 43 festival organizasyonu ile binlerce Afyonlu çocuğa dokunan, Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali ve Afyonkarahisar Caz Müzik Festivalleri’ni sürdüren Afyonkarahisarlı sanat sevdalısı Hüseyin Başkadem Anadolu’da kültür ve sanat faaliyetlerinin gelişimine gösterdiği katkı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı özel ödülüne layık görüldü. Bakanlık yetkilileri bugün Başkadem’i arayarak ödüle hak kazandığını, ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacağını bildirdiler.

Bu onurun tüm Afyonkarahisar’a ait olduğunu belirten Hüseyin Başkadem, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu ödülü tüm Afyonkarahisarlılar’a, Afyonkarahisar’ın sanata ve sanatçıya olan saygısına vermiştir. Afyonlular olarak bizleri ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum, bu onur tüm hemşehrilerime ait” dedi.

Editör: Haber Merkezi