KÜÇÜK KASABADAN ÇIKAN, BÜYÜK BAŞARI HİKAYESİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi bir başarı hikayesine sahne oldu. Hikaye renkli görüntülerle sona erdi.
Hem Fakülte birincisi hem de bölüm birincisi olan iki çocuk babası Sıtkı Sara, ödülünü sahnede, kucağında kızı ile aldı.
4 yıl boyunca 50 km uzaklıktaki beldeden gelip giden, diğer yandan ailesine hem eş hem babalık yapan 27 yaşındaki başarılı öğrenci, tüm bunların yanında hem fakülte hem de bölüm birincisi olmayı başardı
Sıtkı SARA, 1989 yılı Afyonkarahisar - Döğer Kasabasında doğdu. 2012 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Bölümünde Eğitim almaya başladı. Döğer'de yaşayan ve okuluna her gün Döğer'den gelip giden Sıtkı, 2013 yılında 2. sınıf öğrencisiyken Evlendi. Bir yandan baba diğer yandan da öğrenci olmaya çalışan Sıtkı Sara, Tarih bölümünü birinci olarak tamamladı. Aynı zamanda AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi birincisi olmayı da başardı.
Sara, mezuniyet töreninde Tarih bölümü öğrencileri adına konuşma yaptı ve ödülünü kızı Hatice ile beraber Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa KARAKAŞ'ın elinden aldı.
Kucağında kızı ile ödülünü almaya sahneye çıkan başarılı öğrenci, salondan büyük alkış aldı.
Sara’nın şimdiki hedefi, yine tarih bölümünde yüksek lisans yapmak ve sonrasında da Tarih Biliminde akademik kariyer yapmak.
 
Editör: Haber Merkezi