Kpçak,”Yerel yönetimde akıl ve vicdan bir arada olacak”

İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, hafta sonu programına tam 4 ayrı mahalle toplantısı sığdırdı. Günün her saatini en verimli şekilde kullanan Koçak, seçim gününe kadar her bir vatandaşa ulaşmayı planlıyor.

Mitingler, açılışlar, toplantıların yanı sıra kurum ve esnaf ziyaretlerine de devam eden Koçak’ın, katıldığı her programda pozitif enerjisi ve güler yüzlülüğü dikkat çekiyor. Kendisini görmeye gelen vatandaşlarla tek tek ilgilenen, fotoğraf çekilen Koçak’ın bu samimiyetine halk, gece gündüz demeden yanında olarak karşılık veriyor.

Hafta sonu Uydukent (Toki Konutları), Çavuşbaş, Sadıkbey Köyü, Uydukent Pazar Alanı’nda vatandaşlarla buluşan Koçak, projeleri hakkında bilgiler verdi. İhtiyaç olan bölgelere Mor –Beyaz Sağlık Merkezleri kuracaklarını belirten Koçak, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara merkezin hizmet vereceğini açıkladı. Halk sağlığının birinci öncelikleri olacağını ifade eden Koçak, belirli hastalıklarla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ

Yaşlı bakım ve engelli koordinasyon merkezi ile yaşlı ve engelli vatandaşların 7/24 yanında olacaklarını belirten Koçak, akıllı kent uygulaması ile evlerinde yalnız yaşayan vatandaşların sağlık durumlarının dijital ortamda takip edilmesi ve gereken durumlarda ilgili sağlık yetkilisine haber verilmesinin sağlanacağını ifade etti. Koçak: “Yaşlı bireylerin evlerine kurulacak sistemler, acil durum butonları, akıllı ilaç kullanım kutuları gibi birçok akıllı sistem ile uzaktan yaşlının tansiyonu, nabız ve kalp atışları, şekerinin ölçümleri sağlanacak ve tıbbi gereklilik durumunda sistem üzerinden çağrı merkezi ekranından yetkililere hızla ulaştırılacak. Yaşlının ev içerisinde düşmesi gibi durumlarda titreşimlere duyarlı bel ünitesi ile çağrı merkezine anında sinyal gidecek ve çağrı merkezi yaşlı destek ekiplerini oraya yönlendirebilecek” dedi.

Koçak: “En kıymetlilerimiz, geleceğimiz olan evlatlarımız için Belediye Kamera ve Güvenlik Sistemi (BEGÜS) kuracağız. Akıllı kent uygulamalarını güvenlik kameraları ile birleştirerek yönetimini tek merkezde toplayacağız. Otobüslerimiz, duraklarımız, parklarımız, caddelerimiz 7/24 kamera gözetiminde olacak. Gözümüz sokaklarda, kulağımız evinde yalnız yaşayan yaşlılarda, engellilerde olacak. Mevcut sistem gözden geçirilecek ve kuracağımız akıllı kent uygulamasına entegre edilecek. Her türlü acil durumuna diğer kurumlarla koordineli şekilde müdahale edilecek. Sistemin getireceği zaman tasarrufunu Afyonkarahisar’ ın gelişimi için kullanacağız” şeklinde konuştu.

Sosyal projeleri ile merak uyandıran Koçak, Temiz WC Sıcak Şadırvan projesini şu sözlerle anlattı, “Afyonkarahisarımız, malumunuz, soğuğu ile meşhurdur. Sıcak şadırvan projemiz ile tüm şadırvanlardan sıcak su akacak. Artık soğuk günlerde halkımız sıcak su ile abdestini alabilecek. Ayrıca temiz wc projemiz ile tüm umumi tuvaletler tertemiz olacak. Şehrimizin aynası olan yerlere özellikle özen gösterilecek. Tuvaletlerimizin tamamında temizlik en önemli konu olacak ve temizlik ürünleri eksiksiz bulunacak. Toplumun sağlık ve temizliği özel gündemimiz olacak” dedi.

Mahalle kültürünün yeniden oluşması ve bu kültürün kaybedilmemesi gerektiğini belirten Koçak: “Mahalle merkezleri projesi içerisinde spor salonlarından, kütüphaneye, muhtarlık hizmet biriminden, ödeme noktalarına, gösteri salonlarından, nişan, kına evlerine, sokak oyunlarından, folklor alanlarına kadar birçok hizmet birimi bulunacak. Mahalleli vaktini rahatlıkla burada geçirebilecekler. İnterneti, bilgisayarı, televizyonu ile çocuklarınız gözünüzün önünde güven içinde vakit geçirebilecek. Mahalle hizmet birimlerini bir alanda toplayacağız” ifadelerini kullandı.

Koçak sözlerini, “Afyonkarahisar sahipsiz değil, Afyonkarahisar’ın fakirine, hastasına, yaşlısına, engellisine, gencine, çocuğuna sahip çıkacak yiğit evlatları var. Halkımı hiçbir zaman yalnız bırakmadım, bırakmayacağım. Sizler bana her zaman destek oldunuz, kucak açtınız. Benim sizlere vefa borcum var. Ben sizlerle varım, sizlerle mutluyum. Milletle evladının buluşmasına az kaldı. Allah bu güzel şehrimize layıkıyla hizmet etmeyi nasip etsin. Gönüller yapmaya geldim, gönül kırmaya değil. Biz bu memleketin vicdanı olmaya geliyoruz. Projelerimizle Afyonkarahisar’ı yatırım ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle kalkınma ve şehircilikte destan yazacağız” şeklinde sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi