Köylüye Gelir Getiren Yeni Proje Başlıyor..
Afyonkarahisar'da, 26 köyde 4 bin dekar araziye 510 bin adet ceviz, badem, zerdali ve mahlep fidanı dikilecek. Elde edilen gelir ise köylülere verilecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gelir getirici türlerde yapılacak çalışmalar neticelendiğinde 150 bin adet badem, 150 bin adet mahlep, 150 bin adet zerdali, 50 bin adet ceviz ve 10 bin adet kestane fidanı olmak üzere toplam 510 bin adet fidan toprakla buluşacağını açıkladı.
Eroğlu, başta Afyonkarahisar merkeze bağlı köyler olmak üzere Çay, Emirdağ, Hocalar, Sandıklı ve Sinanpaşa'daki 26 köyde uygulanacak proje ile toplam 4 bin dekar arazide fidan dikimi yapılacağını söyledi. Eroğlu, "Bu köylerde yaşayan vatandaşlara gelir kapısı olacak fidanların dikimi ve bakımı ilk etapta bakanlık tarafından sağlanacak. Daha sonra köylülere devredilecek. Bu ağaçlardan elde edilen gelirlerde köylülere verilecek. Kırsal kalkınma açısından son derece önem arz eden bu proje ile hem köylülerin gelir seviyesi yükselecek hem de köyden şehre göç engellenecek." dedi.
Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da yapılan yatırımlarla insanların kalkınmasına ve şehrin gelişmesine katkı sağladıklarını belirterek, "İlçe, belde ve köy ayrımı yapmadan yeni projeler üreterek hayata geçiriyoruz. 'Gelir Getirici Türler Projesi' ile artık köylülerimiz daha çok kazanacak ve daha çok kalkınacak." diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi