KOSGEB Hızlı Destek Programına Başvurular Başladı

KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı'nın Yeni Başvuru Dönemi İlan edildi.

KOSGEB İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni konu ile ilgili yayınladığı açıklamada:

KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı'nın amacı; MKİ'lerin salgın şartlarında faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlanmasıdır.

İmalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki (Sektörlere ilişkin ayrıntılı liste ekte yer almaktadır) MKİ’lere:

- 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü”,

- Başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması” şartı ile;

yeni istihdam edilecek personel başına 100 Bin TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, destek personel başına 10 Bin TL artırımlı olarak uygulanacaktır. Başvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda işletmede çalışmıyor olan personel “yeni” kabul edilecektir. Mikro işletmeler en fazla 2 personel, küçük işletmeler en fazla 5 personel için destek alabilecektir.

  • Yeni (Dördüncü) Başvuru Dönemi İlan Edildi (2022 Temmuz)

Programın yeni (dördüncü) dönemi başvuruya açılmıştır. Önceki (üçüncü) başvuru dönemine göre, başvuru takvimi dışında değişiklik yoktur.

Programa son başvuru tarihi 10 Ağustos 2022 olup, işletmede personelin en son işe başlatılacağı tarih Ağustos 2022 dir.

Yeni personelin işe alınabileceği son ay: Ağustos 2022 (SGK Kayıtlarına yansımış olmalıdır.)

Ödeme Talep Formunun İşletme Tarafından Onaylanabileceği İlk ve Son Tarih: 1 Ağustos 2022- 28 Eylül 2022

Not: 2021 Aralık ayında ilan edilen üçüncü başvuru döneminde başvurusu onaylanan işletmeler, yeni (dördüncü) başvuru dönemine başvuramayacaktır. Bu dönemde herhangi bir işletmede destek kapsamında istihdam edilen personeller, dördüncü başvuru döneminde istihdam edilemeyecektir.

  • Önceki (Üçüncü) Başvuru Dönemi Ödeme Talebi Süresi Uzatıldı

2021 Aralık – 2022 Mart tarihleri arasında başvuruları alınan üçüncü başvuru döneminde program başvurusu onaylanan ancak başvuruda taahhüt ettiği personel sayısına ulaşamayan işletmeler; yeni program başvurusu yapmalarına gerek olmaksızın, mevcut (onaylı) program başvuru formunda taahhüt ettikleri personel sayısını tamamlayacak şekilde yeni personel istihdam ederek 1 Ağustos 2022'den itibaren ödeme talebinde bulunabilecektir.

Yeni personelin işe alınabileceği son ay: Ağustos 2022 (SGK Kayıtlarına yansımış olmalıdır.)

Ödeme Talep Formunun İşletme Tarafından Onaylanabileceği İlk ve Son Tarih: 1 Ağustos 2022- 28 Eylül 2022

Ayrıntılı Bilgi için: www.kosgeb.gov.tr

KOSGEB Afyonkarahisar Müdürlüğü Tel:0.312.595 25 03

E- posta: [email protected]

SEKTÖR_LİSTESİ_nace_İKİLİ koda göre.pdf

Editör: Haber Merkezi