KORUYUCU AİLELER İFTARDA BULUŞTU
Afyonkarahisar Belediyesi Ramazan ayı içerisinde ev sahipliği yaptığı iftar organizasyonlarına bir yenisini daha ekledi.
Afyonkarahisar Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programda koruyucu aileler iftar yemeğinde bir araya geldi. Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftara Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, İl Müftüsü Burhan İşliyen ile çok sayıda koruyucu aile katıldı.
ÇOCUKLARIMIZ AİLE ORTAMINA HAZIRLANIYOR
 
İftarın ardından programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer yaptı. İnsanın en sağlıklı geliştiği ortamın aile ortamı olduğunu kaydeden Alper Sezer; Bakanlığın çocuk odaklı bakım hizmetinden, aile ortamlı bakım hizmetine geçtiğini hatırlattı. Çocukların aile ortamına hazırlanması konusunda yapılan çalışmaları da anlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer; "Toplu yaşam modellerinden vazgeçilerek önce koğuş sistemine sonra daire sistemine, daire sisteminden, sevgi evlerine, sevgi evlerinden ise çocuk evlerine dönüşülmüştür. Böylece çocuklarımızı bir aile ortamına hazırlanmıştır. Ancak bu yeterli değildir. Asıl olan insanın doğası gereği gerçek bir aile ortamdır. Biz çocuklarımız için öncelikle varsa ona bakabilecek bir yakınını arıyoruz. Yoksa evlat edindirmeye çalışıyoruz." diye konuştu. Koruyucu aile sisteminin tanıtılması konusunda çalışmaların devam ettiğini bildiren Alper Sezer "Başta Sayın Valimiz olmak üzere Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımızı ve basınımız yoluyla koruyucu aile sistemi hizmetini en üst düzeye çıkaracağımıza inancımız tamdır" diye konuştu.
 
"YETİMİN YAŞI YOK"
 
12 Temmuz'da düzenlenen kardeşlik iftarını hatırlatarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Ramazan ayının her 15'nin dünyada özellikle İslam Aleminde kardeşlik iftarı olarak kutlanacağını söyledi. Yetimin yaşı olmadığını bir kez daha tekrarlayan Başkan Burhanettin Çoban; "Bence yetimin yaşı yok. 30 yaşındaki bir gelin olmuş hanımefendi de annesi babası yoksa bana göre yetimdir. Çünkü insan sıkışınca, daralınca yada en ufak bir tartışma yaşayınca gidip derdini aşacağı anlatacağı, göğsüne başını yaslayacağı sağlam dayanaklar ister. Bizim büyüklerimiz sağlam dayanaklarımız" diye konuştu.
 
"MÜLTECİ VE MUHACİRLERE SAHİP ÇIKALIM"
 
Afyonkarahisar'a yurt dışından ilimize gelen mülteci ve muhacirlere de sahip çıkmak, düşünmek gerektiğini söyleyen Başkan Burhanettin Çoban 'Onları da kendi dışımızdan sayamayız" diye konuştu. Başkan Çoban son olarak organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Çoban en büyük teşekkürü ise çocuklara koruyucu aile olarak anne baba şefkatini gösteren ailelere yaptığını söyledi.
 
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin ise böylesi güzel bir organizasyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Genel Müdür Aytekin; koruyucu ailenin kutsal bir müessese olduğunu ifade ederek çocuklara sahip çıkan aileleri tebrik etti.
 
"KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ ÇOCUKLARA AKTARALIM"
 
Programın son konuşmacısı Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner oldu. Koruyucu ailelere seslenen Vali Güner; önemli bir görevi ifa ettiklerini dile getirdi. Çocuklara sahip çıkan aileleri tebrik eden aynı zamanda birde nasihatte bulunan Vali Güner; "Devletimizin ve hükümetimizin sunduğu kaynaklardan sizleri istifade ettirerek çocuklarımıza sahip çıkıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyorum. Teşekkürün yanı sıra sizlere birde tavsiyem var. Evlerinizde barındırdığınız çocuklarınıza değerlerimizle, kültürümüzü ve kültürel terbiyemizi de aktarmaya çalışalım. Yakın zamanda İl Müftülüğümüz ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz evlerdeki çocuklara kültürel değerlerin aktarılması ile ilgili özel projeyi uygulayacaklar." dedi.
 
"VALİLİK VE BELEDİYEMİZİN KAPILARI SİZLERE AÇIK"
 
Koruyucu ailelere gösterdikleri fedakarlıktan dolayı tebriklerini ileten Vali Güner; "Göstermiş olduğunuz cesaretten, fedakarlıktan dolayı şehrin Valisi olarak hepinizin anlından öpüyorum. Büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Bundan sonraki hedefimiz ilimizde çocuk evlerimizde kalan çocuklarımızı da koruyucu aile yanına transfer etmek. Şehrimizde görüştüğünüz insanlara Koruyucu Aile Sistemini anlatın. Sizlerin gönüllü elçi gibi bizlere rehberlik yapmanızı istiyoruz. Koruyucu Aileler olarak gerek Valiliğimizin, gerekse Belediyemizin kapısı daima açık. Her an Başkanımıza ve bizlere gelip sorunlarınızı paylaşabilirsiniz. Sizler çocuklarımıza sahip çıkmakla geleceğimize sahip çıkıyorsunuz. Kültürümüzün inancımızın gereğini yapıyorsunuz. " diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi