Korona virüse karşı gıda denetimleri devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Sayın; Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin talimatıyla, koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde yayılmasının en aza indirilmesi amacıyla 81 ilde başlatılan gıda işletmelerinde hijyenkonusunda alınacak önlemlere ilişkin bilgilendirme denetimleri ilimizde de devam etmektedir.

Bu kapsamda İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince gıda işyerinde ‘’ Gıda Hijyen Yönetmeliği ‘’ hükümlerinin sağlandığına yönelik denetimler üst düzeye çıkarılmıştır.

Gıda İşletmelerinde hammadde tedariklerinde ve ürün teslimatlarında gerekli hijyen kuralları en üst seviyede sağlanmaya başlanılmıştır. Açıkta satılan gıda maddelerinin arzında hijyen kurallarına azami özen gösterilmesinin sağlanarak, gerekli özeni göstermeyenlerin ürün arzına izin verilmemektedir.

Başta toplu tüketim yerleri olmak üzere ilimizde faaliyet gösteren tüm gıda işletmelerindeki gıda çalışanlarının genel şartlar, el hijyeni, işyeri davranış kuralları ve personel hijyen eğitimi gibi kurallara uymaları konusunda uyarılar yapılarak, virüsün yayılmasını engellemenin bu şekilde mümkün olacağı vurgulanmaktadır.

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kontrol görevlilerince yapılan denetimlerde gerekli hassasiyet gösterilmektedir.

Bu dönemde tüketicilerimiz gıda işletmelerinde karşılaştıkları her türlü olumsuzlukları Alo Gıda (174) hattına veya Whatsapp İhbar Hattına (0 501 174 01 74) bildirmelidir.

Unutmayalım ki COVİD-19 alacağımız tedbirlerden güçlü değildir.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi