Köprü vazifesi gördük
Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Afyonkarahisar Şubenin olağan genel kurulu yapıldı. Tek liste ile yapılan genel kurulda Süleyman Akagündüz yeniden dernek başkanlığına getirildi.

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı M.Emin Birliktir İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Ahmet Ege Yol-İş Sendikesi temsilcisi Atilla Kılınç’ın divan üyesiolarak görev yaptığıkongrede konuşan Dernek Başkanı Süleyman Akagündüz ise konuşmasında dernek olarak devlet ile halk arasında bir köprü görevi gördüklerini belirterek halkın sıkıntılarının başta belediyeler olmak üzere gerekli mercilere ilettiklerini söyledi.

Sorunları siyasilere aktardık

Akagündüz genel kurulda yaptığı konuşmada; Derneğimizi ziyaret eden siyasetçilerimize Afyonkarahisar’m sorunlarını anlatan dosyalar takdim ettik. Halkımız çözüm önerileri sunuyorsa bu dosyalara onları da ekledik. Bu dosyalara ayrıca muhtar maaşlarının durumları sosyal güvenceleri üzerine olan taleplerimizi de ekledik. Muhtarlarımızın en az asgari ücret ayarında maaş alabilmesi sosyal güvencesi olmayan arkadaşlarımızın sosyal güvenceye kavuşması ile ilgili taleplerimizi de belirttik.

Bu taleplerimizi içişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e de iletmeleri için dosyalardan birer tane derneğimizi ziyaret eden siyasetçilerimize takdim ettik. Afyonkarahisar’ın sorunlarını anlatan dosyalarımıza kızanlar farklı mecralara çekenler önerilerimizden farklı anlamlar çıkaranlar oldu. Hemşerilerimizin mahalle sakinlerimizin köylülerimizin taleplerini emir addettiğimiz için milletle devlet arasında köprü vazifesi gören bizler asli görevimizi yaptığımıza inandık. Bu yüzden de bize kızanlara hiç kızmadık hiç gücenmedik.

İlimizden çıkan değerleri koruduk

Kent ile ve içimizden çıkan değerlerimiz ile ilgili hassasiyetlerimizi hep koruduk ön planda tuttuk. Veysel Eroğlu’nun tekrar bakan olması için Ahmet Necdet Sezer isminin saygınlığını koruması için milli kahramanımız Ali Çetinkaya için gerekenleri yaptık. Hepiniz gazetelerden hissiyatımızı belli eden basın açıklamalarımızı okumuşsunuzdur. Son günlerde ulusal basın tarafından kanun hatırlatması yapan valimize yapılan bize göre haksız saldırılara da tavrımızı koyduk. Anayasa Mahkemesi üyeliğine hemşerimiz Mümtaz Akıncı’nınatanmasından duyduğumuz gurur ve memnuniyeti tüm Afyonkarahisarlılarla paylaştık.

Yine içimizden çıkan gepe genç Gültekin Uysal’ın Demokrat Parti Genel Başkanlığına adaylık açıklamasında hemşerilik gereği yanında olduk.

Evladımız Gültekin Uysal’ında yanında olduk. Bundan sonra da içimizden çıkan bu ve bunlar gibi değerlere sahip çıkacağımızı ayırım yapmayacağımızı da sizlerle paylaşıyorum. Yeter ki onlar da Türkiye’de Afyon’un başınıdik tutsunlar Afyonkarahisar’ımıza hizmet etsinler.

Ne yapıyorsak ne yapacaksak evlatlarımıza ve torunlarımıza daha iyi bir Afyonkarahisar bırakmak içindir. Mevkiler makamlar geçicidir baki kalan kubbede hoş seda bırakmaktır” dedi.

Katılım yoğun oldu

Konuşmaların ardından tek liste olarak yapılan seçimde Akagündüz yeniden Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Afyonkarahisar Şube Başkanlığına seçildi.Genel Kurul’a AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin YılmazAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser MHP İl Başkanı Aziz Aslan ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.ODAK

YÖNETİM KURULU
Süleyman Akagündüz
Kemal Akman
Mehmet Özkan
Şükrü Dikilitaş
Yılmaz Kızılkaya
Halit Karayiğit
M. Vedat Boztaş
Ömer Ortaç
Abuzer Karamoçu
Mahmut Yıldırım
Cafer Konca

denetim kurulu
Arif Yorulmaz
Ahmet Demir
Musa Bacak

Genel Merkez delegeleri

HüseyinDurmuş
Nihat Erata
Mehmet Kaplan
Hüseyin Özgür
Editör: Haber Merkezi