Köksal,"Türkiye'nin en az yarısı, AKP'nin uygulamalarını reddediyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye'nin yüzde 50'sinin referandumda "Hayır" oyu verdiğini belirtti. Köksal, "Türkiye'nin yarısı, AKP'nin hukuk dışı uygulamalarını reddetmektedir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Bolvadin İlçesi ile ilçeye bağlı Derekarabağ, Ortakarabağ ve Yukarıkarabağ köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla ülke gündemini değerlendiren Milletvekili Köksal, referandumda halkın AKP'ye mesaj verdiğini kaydetti.

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 50’Sİ HAYIR DEDİ

Köksal, "Türkiye’nin yüzde 50’si, en az yüzde 50’si bu hukuk dışı, demokrasi dışı, özgürlükleri yok eden AKP uygulamalarını reddetmektedir, buna hayır demektedir. Türkiye AKP’den ve onların hukuksuzluklarından ibaret değildir. Türkiye’nin kaybettiği 13 yılın hesabı derhal verilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşmak bir hedef olmuştur. Bu hedefin

önemli parçası demokrasi evrensel değerlerinin Türkiye’de yaşatılmasıdır ve bu hedefin önemli bir parçası Avrupa Birliğiyle olan bu ortak değerlerdir" dedi.

YARGI TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ OLMALI

Yargı bağımsızlığı uyarısı yapan Köksal, "Referandum boyunca bu Anayasa değişikliğinin yargı bağımsızlığını tamamen ortadan kaldırıp yargıyı bir siyasi partinin emrine sokacağını belki yüzlerce kez söyledim. İşte bunun adımlarından biri de atıldı. Son alınan 900 hakimin 800'ü AKP il-ilçe Yöneticisi. Şimdi yargıdan tarafsızlık ve bağımsızlık bekle" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi