Köksal,“Suçsuz insanları bırakın, kendi içinizdeki FETÖ’cüleri yargıya teslim edin”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP’ye suçsuz insanları işinden edip mağdur edeceğine partisindeki “Temizledik” dediği FETÖ’cüleri biran evvel yargıya, savcılara teslim etmesi çağrısında bulundu. Köksal, “Afyonkarahisar Belediye Başkanı Bilgi Evlerini FETÖ cemaatine kullandırdığını, kendisi canlı yayında bizzat itiraf etti. Madem ‘Temizledik’ diyorsunuz, buyurun yargıya teslim edin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda CHP grubu adına konuştu.

GİYEMEDİKLERİ ÜNİFORMALARINA KAVUŞMAK İSTİYORLAR

OHAL sonrası yaşanan mağduriyetleri dile getiren Milletvekili Köksal, “20 Temmuz 2016’da ilan edilen olağanüstü hâl neticesinde yüzlerce dernek, vakıf, okul, gazete ve benzeri kapatıldı, 114 televizyon ve basın-yayın organının ve 30 yayınevinin kapısına kilit vuruldu. 669 sayılı KHK’yle askerî okullar kapatıldı ve binlerce askerî okul öğrencisinin hiçbir araştırma ve soruşturma yapılmadan hakları ellerinden alındı, onlara FETÖ’cü damgası vuruldu. Onlar güvenlik soruşturması yapılıp haklarının iade edilmesini istiyorlar. Onlar giyemedikleri üniformalarına kavuşmak istiyorlar. Artık onların bu mağduriyetlerini duyun ve bu mağduriyetlerini çözmek için lütfen el ele verip bir şeyler yapalım” dedi.

KHK’LARLA 120 BİNİN ÜZERİNDE KAMU GÖREVLİSİ İHRAÇ EDİLDİ

KHK’larla 120 binin üzerinde kamu görevlisinin ihraç edildiğini hatırlatan Köksal, “Bu kamu görevlilerinden yaklaşık 6 bin kadarı takipsizlik veya beraat kararı aldığı hâlde ne yazık ki hâlâ daha işlerine geri dönemediler. Sürecin başında sizi uyardık, ‘Sap ile samanı karıştırmayın. At izi, it izine karışıyor.’ dedik ama dinlemediniz. İnsanları suçlu suçsuz bakmadan ihbarla, fişlemeyle, iftirayla resmen işinden, aşından ettiniz. Yargılama sürecini beklemeden binlerce kişiyi ihraç ettiniz. Şimdi, o binlerce kişi takipsizlik veya beraat kararı alıp geldiler ve işlerine geri dönmek istiyorlar. Aylardır seslerini duyurmak için, size ulaşmak için çırpınıyorlar. Bu insanları haksız yere mağdur ettiniz. Bugün gelinen noktada üzülerek söylüyorum ki mahkemelerce aklandığı hâlde işine geri dönemeyen binlerce insan var. Bunların kimi işsiz, kimi bulduğu işlerde çalışıyor, kimi ise ailesinin desteğiyle geçim mücadelesi vermeye çalışıyor. Yaşadıkları maddi sıkıntılar bir yana, yaşamış oldukları manevi sıkıntıları, üzüntüleri tarif etmek ne yazık ki mümkün değil. Haksız yere işinden, aşından edilen bu insanlara yazık değil mi, vicdanınız sızlıyor mu?” şeklinde konuştu.

AKP ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

Köksal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“’Olağanüstü hâl mağdurları için bir komisyon kurduk.’ diyorsunuz ama ortada verilen doğru dürüst bir karar yok, alınan sonuç yok. Bu insanlar OHAL Komisyonuna müracaat ettikleri hâlde aylardır sonuç alamadılar, aylardır işlerine geri dönemediler; çalınan hayatlarını istiyorlar, sosyal hayatlarını ve işlerini istiyorlar, onların en doğal hakkı. Seslerini duyurmak için âdeta çırpınıyorlar, defalarca Meclise geldiler, birçoğunuzu aramışlar ama ulaşamamışlar. Siz bu insanların mağduriyetine kulak tıkamışsınız. Şu anda AKP olarak bu üç maymunu oynuyorsunuz; görmüyorsunuz, duymuyorsunuz, bilmiyorsunuz. Halka sırtınızı dönerek, insanların mağduriyetlerine kulak tıkayarak, insanları görmezden gelerek daha nereye varacaksınız? İşte, önümüzde bir seçim, sandık gelecek. Bugün kulak tıkadığınız, duymadığınız, görmezden geldiğiniz insanlar yarın sandıkta sizi tarihe gömecekler, bundan kesinlikle eminiz.”

AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI ÇOBAN BİZZAT CANLI YAYINDA İTİRAF ETTİ

“Suçsuz insanları işinden edip mağdur edeceğinize partinizdeki ‘Temizledik’ dediğiniz FETÖ’cüleri götürün bir evvela yargıya verin, savcılara teslim edin.” diyen Köksal, “Bu nasıl temizlik? ‘İl, ilçe başkanlarımızı, belde başkanlarımızı, partimizdeki FETÖ’cüleri temizledik.’ diyorsunuz ama bakıyoruz ki temizlediğiniz, temizlediğinizi iddia ettiğiniz bir tane FETÖ’cü yargı önüne verilmemiş. Biz defalarca örneğini verdik ‘Şunlar, şunlar’ dedik. Yine söylüyorum, Afyonkarahisar Belediye Başkanı, kendisi canlı yayında bizzat itiraf etti -AKP’li bir belediye ve üstelik kurucularınızdan olan bir belediye, yıllarca da il başkanlığınızı yaptı- bizzat katıldığı televizyon programında, 1 Nisan 2014 tarihine kadar belediyeye ait Bilgi Evlerini FETÖ cemaatine kullandırdığını itiraf etti. Hodri meydan, madem ‘Temizledik.’ diyorsunuz, buyurun yargıya teslim edin, yargı bu kararı versin. Benim gördüğüm şu: Yukarıyla, sizlerle sağlam bağı olan FETÖ’cülerin üstünü kapatıyorsunuz, âdeta “Altta kalanın canı çıksın.” diyorsunuz ve insanları, toplumu duymuyorsunuz, insanların mağduriyetine karşı üç maymunu oynuyorsunuz. Hiç merak etmeyin, sandıkta da sesini duymadığınız, mağdur ettiğiniz bu insanlar sizi mağdur edecekler” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ MUŞ ÖNCE SATAŞTI, SONRA BELGELERİN SAVCILIĞA VERİLMESİNİ TALEP ETTİ

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’ın konuşması sırasında sataşma da bulunan AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı hakkındaki belgelerin savcılığa intikal ettirilmesini istedi.

Milletvekili Köksal’in kürsü konuşması sırasında sataşmada bulunan Muş, “Sayın Başkan, burada Afyon Belediye Başkanımızla ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. Kendisine söyleyeceğim şu: Kendisi milletvekili. Bu anlamda, iddia ettiği şekilde, elindeki belgelerle beraber suç duyurusunda bulunması ve bu anlamda hukukun gereğini yerine getirmesine kendisinin de katkı sağlamasıdır yoksa ‘Bu şucudur, bu bucudur.’ diye Meclis kürsüsünden konuşmakla bu işler olmuyor. Hemen behemehâl Afyon Belediyesini söyledi, Afyon Belediye Başkanıyla alakalı elinde ne var ne yok savcılığa intikal ettirsin diyorum” diye konuştu.

KÖKSAL, SAVCILARI MECLİS KÜRSÜSÜNDEN GÖREVE DAVET ETTİ

AKP Milletvekili Muş’un sataşmasına cevap veren CHP’li Köksal, “Ben de özellikle belirtmek istiyorum: Bahsettiğim Belediye Başkanı Kanal 3 adlı bir televizyon programında 2016 yılı Eylül ayında bizzat söylediğim şeyleri itiraf etmiştir. Bunun için ‘bir hukukçu olarak söylüyorum’ illa benim veya bir başkasının suç duyurusunda bulunmasına gerek yoktur, Cumhuriyet savcılarını buradan göreve davet ediyorum, bizzat kendisinin itiraflarını lütfen dikkate alın ve bu noktada da lütfen samimiyetinizi gösterin, gerçekten ‘FETÖ’cüleri temizliyorum.’ diyorsanız yargıya götürüp teslim edin” dedi.

Editör: Haber Merkezi