Köksal,“Salatalıkta da tarife aynı 75 kuruşa mâl et, 50 kuruşa sat”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Çıkrık Beldesi'nde salatalık üreticileri ile bir araya gelerek sıkıntıları dinledi. Dondan zarar gören üreticinin destek alamadığını belirten Köksal, "Üretici 1 kilo salatalığı 75 kuruşa mâl ederek, 50 kuruşa zararına satıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, beraberindeki partililerle birlikte sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek Afyonkarahisar merkeze bağlı Çıkrık Beldesi'nde salatalık üreticileri ile bir araya geldi.

ÇİFTÇİLERİN DONDAN KAYNAKLI ZARARLARI TAZMİN EDİLMEMİŞ..!

Üreticilerin sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Çıkrıktaki üreticiler dondan kaynaklı zarar tazmini alamadıklarını destek olunmadığını söylüyorlar. Çıkrık Beldemiz özellikle salatalık üretiminde öne çıkmış bir beldemiz. Maalesef her yerde olduğu gibi burada da üreteci dertli kazancı yeterli değil, zarar ediyorlar. Salatalık üretiminde ciddi anlamda sıkıntılar var. Özellikle dış ihracatla ilgili vergiler çok yüksek olduğu için üretici malını ihracata gönderemiyor. Haliyle de para kazanamıyor. Üreticilerimiz salatalığı iç piyasaya komisyoncuların verdiğini ve bu nedenle de esas parayı onların kazandığını söylüyorlar. Üreticilerimiz dondan dolayı gördükleri zararında karşılanmaması sonucu kan ağlar hale gelmiş. İnşallah CHP iktidarında çiftçimiz hak ettiği desteği emeğinin karşılığını alacak. Ayrıca “Hint Keneviri” ekimi için Afyonkarahisar'lı üreticilere öncelik vermeyen Afyonkarahisar’a ekilmesini istemeyen AKP Afyonkarahisar vekillerini hemşehrilerime havale ediyorum." şeklinde konuştu.

DEVLET YÜKSEK VERGİ ALIYOR, BİR KİŞİ ÇIKIP BEN DESTEK ALDIM DİYEMEZ...

Salatalık üreticileri ise 1 kilo salatalığı 75 kuruşa mal ederek, 50 kuruşa satabildiklerini dile getirerek, "Devlet yüksek vergi alıyor. Dış piyasaya salatalığımızı verirsek kazanıyoruz. Ancak yüksek vergilerden dolayı bunu da yapamıyoruz. Gübre, mazot el yakıyor. Bunun yanı sıra işçi parası derken tüm kazancımız bunlara gidiyor. Elimize bir lira kalmıyor. Don olayından zarar gören çiftçiye destek verilmedi. Bir kişi çıkıp ben destekleme aldım desin yok öyle bir şey herhangi bir destekleme verilmedi." dediler.

TEK GELEN MİLLETVEKİLİ BURCU KÖKSAL

  1. çiftçinin sıkıntısı dinleyen tek kişinin CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal olduğunu kaydeden çiftçiler, "Buraya Sayın Burcu Köksal harici kimse gelmedi. Siyasilerin yanı sıra herhangi bir yetkilide gelmedi." ifadelerini kullandılar.

DOKTOR HİBE DESTEĞİ ALIYOR, GERÇEK ÇİFTÇİYE KREDİ ÇIKMIYOR...

Ziraat Bankası'na destek kredisi için başvuruda bulunduklarını kaydeden çiftçiler, kredi desteği alamadıklarını kaydederek, "Ancak bir doktor tavuk işi için hibe desteği alırken biz çiftçiler destek alamıyoruz. Gerçek çiftçiye destek verilmiyor. AKP'li olursan, yandaş olursan para kazanıyorsun. Üretici kan ağlıyor. Üstümüze bir adet gömlek alamıyoruz. Buğday yetiştiriyoruz hükümet ithal buğday getiriyor. Hayvanımızı yetiştiriyoruz hükümet ithal hayvan getiriyor. AKP resmen zengine köle olun benim şirketlerime köle olun diyor. Afyonkarahisarlı vekiller ise işleri bitimi bize selam bile vermiyorlar. Afyonkarahisar'da tek yanımıza gelip derdimizi dinleyen Burcu Köksal, sizin başımızın üstünde yeriniz var. AKP görüntüde destek veriyor gibi ancak uygulamada verilen bir şey yok. Bir çiftçi arkadaşımıza 9 bin 212 lira elektrik faturası geldi. Koronavirüs nedeniyle yaşanan sıkıntı zaten ortada bizlere çiftçilik yaptırmıyorlar." dediler.

Editör: Haber Merkezi