Köksal,"Ramazan yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü ayıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Ramazan Ayı'nın yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlendirildiği bir ay olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumsal adalet isteğine dikkat çekti.

11 AYIN SULTANI

Ramazan Ayı'nın, Müslüman Âlemi tarafından 11 ayın sultanı olarak nitelendirildiğinin önemle altını çizen Milletvekili Köksal, "Bu nitelemede, Ramazan Ayı'nın ibadetle geçiriliyor olması ve Ramazan'da tokların, açların halinden anlaması etkilidir. Ramazan ayında toplumsal adalet, olmazsa olmazdır. Komşumuz açken tok yatmamalı, çevremizdeki kişilerin ihtiyaçlarını sormalı ve giderilmesini sağlamalıyız. Ne yazık ki ülkemizde kötü bir gelenek başladı. Lüks otellerde, 5 yıldızlı sofralarla iftar bekleniyor; adeta iftara kadar mütevazilik içinde olan bireyler, iftardan sonra şatafatın büyüsüne kanıyor. Bu konuyu eleştiriyoruz. İftar sofraları, elbette herkesin gelir düzeyine göre en iyi şekilde hazırlanmalı; ama lüks otellerde iftar yapılarak yoksulun rızkından çalınmamalı." dedi.

HER İFTAR SOFRASINDA BİR VATANDAŞIMIN KAPISINI ÇALACAĞIM

Bu Ramazan Ayı'nda da geçen yıl olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili sıfatı ile değil, sade bir vatandaş, bir kardeş, bir abla olarak her iftar sofrasında bir vatandaşın kapısını çalacağını kaydeden Köksal, "Her iftarda güzelliklerden ve toplumsal adaletten bahsedeceğim. Bu düşüncelerle Ramazan Ayı'nın gelişini kutluyorum." ifadelerini kulandı.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLEDİ

Köksal, Suriye’nin Azez bölgesinde şehit olan Deniz Piyade Yüzbaşı Celalettin Özdemir ve Hakkari Şemdinli'de şehit olan Sözleşmeli Er Servet Akkuş’a Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar dileyerek, "Hemşehrilerimizin mekanı cennet ruhları şad olsun." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi