Köksal,"Güneşin olmadığı yerde 6 ok, 6 okun olmadığı yerde güneş amblemi var"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi desteklediği yerlerde pusuladaki Güneş amblemi 6 ok hükmündedir. Aynı şekilde İYİ Parti’nin aday çıkarmayıp Cumhuriyet Halk Partisi’ni desteklediği yerlerde de İYİ Parti’li arkadaşlarımız için de pusulada 6 ok amblemi Güneş hükmündedir. Bizim için ittifak budur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, İl Kadın Kolları, İl Yöneticileri, CHP İl Genel Meclisi Adayları ile birlikte Sultandağı, Başmakçı, Dinar, Şuhut İlçeleri ile bu ilçelere bağlı Dereçine, Yeşilçiftlik, Haydarlı kasabalarını ziyaret etti.

CHP'li heyetin ilk durağı Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanlığı oldu. Yeniden Oda Başkanlığına seçilen Ahmet Çankaya'yı tebrik eden heyet burada oda üyeleri ve çiftçilerle tarım ve hayvancılığın sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Daha sonra ilçe belde ve köy ziyaretlerinde bulunan CHP heyeti, Sultandağı İlçe merkezinde CHP Sultandağı Belediye Başkanı ve Adayı Osman Acar'a destek istedi. Heyet daha sonra ilçeye bağlı Dereçine ve Yeşilçiftlik kasabalarında vatandaşlarla bir araya geldi.

TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK BÜTÇE AÇIĞI YEREL YÖNETİMLERDE..!

CHP heyeti burada CHP Dereçine Belediye Başkan Adayı Ömer Yıldız'a vatandaşlardan destek istedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, AKP'nin tarım politikalarını eleştirerek, "Toplam tarım alanımızın 32 milyon dönümü AKP iktidarı tarafından yok edildi. Şu anda ekilmiyor 32 milyon dönüm. 93 milyon dönüm buğday alanının ise 16 milyon dönümü şu anda buğday ekiminden çıktı. Türkiye'de yaklaşık 600 bin dekar soğan ekili alan bulunuyor. Hem üretim alanı daraldı hem de aynı zamanda tarladaki ürün zarar gördü ve rekolte düşüklüğü oldu. Bunu söyledik iki ay önce kışın soğan pahalı olacak diye. Geldiğimiz noktada soğan şimdi patladı patlıyor. Sorun şu, AKP'nin bir tarım politikası yok, bir üretim planlaması yok. Ürün para etmiyor, mazot, ilaç, tohum ve gübre hepsi yüzde yüz arttı. Türkiye’deki en büyük bütçe açığı yerel yönetimlerdir. Kimse bunu söylemez çünkü belediyelerin çoğu iktidar partisinindir. Yani bu kriz hayatın her alanını etkilediği gibi belediyeleri de etkiliyor. Ama bizler eğer Türkiye’nin tekrar kalkınma modeli üzerindeki yapısını kamucu, halkçı, kendi kaynakları üzerinden yeniden inşa edebilirsek ve bunu halkla birlikte yapabilirsek tekrar ayağa kalkabiliriz." ifadelerini kullandı. Daha sonra Yeşilçiftlik Kasabasında vatandaşlarla bir araya gelen heyet burada da CHP Yeşilçiftlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Sakal'a vatandaşlardan destek istedi.

ERDOĞAN'IN MİLLETE SÖYLEYECEĞİ İKİ TATLI SÖZÜ VE VAADİ YOK

Milletvekili Köksal ve beraberindekiler CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'la birlikte Başmakçı İlçesi'ni ziyaret ederek vatandaşlardan CHP Başmakçı Belediye Başkan Adayı Halil Özcan'a destek istediler. Heyet daha sonra Dinar İlçesi'nde seçim çalışmasında bulunarak Millet İttifakı İYİ Parti Dinar Belediye Başkan Adayı Saffet Acar'la birlikte vatandaşlardan yerel seçimler için destek istedi.

Miting havasında geçen seçim çalışmasında halka hitap eden CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Seçim propaganda döneminde 'zillet ittifakı, hainler, ahlaksız, ananızı belleriz' gibi çeşitli kaba ve yaralayıcı sözler sarf ediliyor. Sayın Erdoğan’ın millete söyleyebileceği iki tatlı sözü ve vaadi yoktur. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı milletin canının yanmasından kaynaklı olarak bu faturayı 31 Mart seçimlerinde Sayın Erdoğan’a ödetecektir. Sayın Erdoğan bunu bildiğinden ortamı bilinçli olarak geriyor. Biz olabildiğince Erdoğan’ın bizi çekmek istediği tuzağa düşmemeye çalıştık. Tüm seçim kampanyası boyunca bunu yaptık. Seçimin son birkaç günündeyiz. Bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceğiz. Onun yüzü asılacak bizim yüzümüz gülecektir. Çünkü kaybedenler gerilir, öfkelenir. Kazananlara biraz daha rahat ve hoşgörülü olmak yakışır. Millet İttifakı olarak birbirimizle anlaşmış gibi ülke genelinde bu anlayış içerisindeyiz." diye konuştu.

BELEDİYE'DE OYLAR MİLLET İTTİFAKI'NA İGM'DE CHP'YE

Daha sonra söz alan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ise, "Belediyede oylar 'Millet İttifakı'nda İYİ Parti'ye, İl Genel Meclisi'nde (İGM) CHP’ye" diyerek, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi desteklediği yerlerde pusuladaki Güneş amblemi 6 ok hükmündedir. Aynı şekilde İYİ Parti’nin aday çıkarmayıp Cumhuriyet Halk Partisi’ni desteklediği yerlerde de İYİ Parti’li arkadaşlarımız için de pusulada 6 ok amblemi Güneş hükmündedir. Bizim için ittifak budur. Tüm Türkiye'de 'Derman Belediyecilik'ten korktukları için tutturmuşlar bir beka sorunu algısı gidiyorlar. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde ülkemizi hep birlikte aydınlığa çıkarmak zorundayız. Demokrasiye hep birlikte sahip çıkacağız. CHP olarak biz hiçbir zaman kavgadan yana, kimseyi ötekileştirmeden yana olmadık olmayacağızda. İç politika, dış politika, ekonomi olmak üzere Türkiye'nin yaşadığı bir dizi sorun var. Saymakla bitmeyen bu sorunların başında en temel sorun işsizlik. Türkiye'de 7,5 milyona yakın işsiz var. Buna karşın Sarayda oturanların hiçbirisinin işsizlik sorunu yok. 31 Mart sonrasında tüm Türkiye'de ve Afyonkarahisar merkezimiz dahil tüm ilçe ve beldelerimizde de Millet İttifakı ile vatandaşlarımız hak ettiği hizmeti alacak." dedi.

CHP heyetinin bir sonraki durağı ise Haydarlı Kasabası oldu. Burada CHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Turan'a destek isteyen heyet daha sonra Şuhut İlçesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Şuhut'ta Millet İttifakı CHP Belediye Başkan Adayı Ekrem Özsoy’a destek isteyen CHP heyeti vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.

Editör: Haber Merkezi