Köksal,"DSİ Büyük Taarruz Savaşının geçtiği toprakları sular altında bırakacak"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar-Sinanpaşa Ovası'na DSİ tarafından hazırlanan projenin uygulanacağı yerin "Büyük Taarruz Savaşı"nın geçtiği ve şehitlerimizin bulunduğu topraklar olduğunu belirterek, "Bu projeyle, özellikle Fahrettin Altay’ın süvarileri, mevzileri şehitliklerimiz sular altına gömülecek" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Başkanlığı'na Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması istemiyle 2 ayrı soru önergesi verdi. 
ŞEHİTLİKLER SULAR ALTINA MI GÖMÜLECEK?
Afyonkarahisar-Sinanpaşa Ovası'na DSİ tarafından hazırlanan projenin uygulanacağı yerin “Büyük Taarruz Savaşı”nın geçtiği ve şehitlerimizin bulunduğu topraklar olduğunu dile getiren Köksal, "Afyonkarahisar-Sinanpaşa Ovası'na DSİ tarafından bir proje hazırlandığını öğrendik. Söz konusu projenin uygulanacağı yer Büyük Taarruz Savaşının geçtiği ve şehitlerimizin bulunduğu topraklardır. Konunun uzmanları, tarihçiler, akademisyenler söz konusu bölgede yapılacak olan bu projeyle özellikle Fahrettin Altay’ın süvarileri, mevzileri şehitliklerin sulara gömüleceğini belirtmekteler. Bu projeyi hazırlamada önce bu hususlar dikkate alındı mı? Herhangi bir araştırma yapıldı mı?" şeklinde konuştu.
AÇIKÇA SUÇ TEŞKİL EDİYOR, ŞEHİTLERİMİZE KARŞI BÜYÜK SAYGISIZLIK
Köksal, önergesinde Bakan Pakdemirli'ye şu soruları yöneltti: "Bakanlığınızca baraj yapmak isteğiniz bu bölgenin 2863 sayılı kültür varlıklarını koruma kanununa göre herhangi bir özel tescile gerek olmaksızın koruma altında olduğu hususu niçin göz ardı edilmiştir? Kanuna riayet edilmemesinin sebebi nedir? Zira bu durum açıkça suç teşkil etmektedir. Söz konusu projeyle bizler için manevi değeri son derece yüksek olan Atalarımızın kanlarıyla sulanmış ve Türk tarihi için bir dönüm noktası olan topraklar sulara gömülecektir. Bu projenin hayata geçmesiyle ileride telafisi mümkün olmayan zararlar ortaya çıkacaktır. Bu aynı zamanda aziz şehitlerimize karşı da büyük bir saygısızlık değil midir?"
VETERİNER HEKİMLER İÇİN ATAMA YAPILACAK MI?
Milletvekili Köksal bir diğer soru önergesinde ise, atama bekleyen veteriner hekimlerin akıbetini Bakan Pakdemirli'ye sorarak, "Bakanlığınızda görev almak isteyen, atama bekleyen veteriner hekimler için önümüzdeki günlerde atama yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman ve kaç kişi istihdam edilecektir?" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi