Köksal,"Devletin mahremini Amerikalı şirkete teslim ediyorlar"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, AKP'nin Türkiye'de yaşanan ekonomik krizi dış güçlere bağlayıp Amerika'yı protesto ederek daha sonra devletin mahremini Amerikalı McKinsey adlı şirkete teslim ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Amerikalı McKinsey adlı şirketle yapılan anlaşma ile Türkiye'nin bütün ekonomik bilgilerinin Amerikalı şirkete verileceğini ifade etti.

TÜRKİYE'DEKİ ŞİRKETLERE DEĞİL, AMERİKA'NIN ŞİRKETİNE GÜVENİYORLAR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın “Mckinsey” şirketi ile çalışacaklarını açıkladığını belirten Köksal, "Ülkemizde yaşanan ekonomik krizi dış güçlere bağlayıp Amerika'yı protesto edeceksin. Vatandaşın Amerikan dolarını dahi bozdurmasını isteyecek kadar yerli ve milli olduğunu söyleyeceksin. Sonrada gidip devletin mahremini Amerikalı McKinsey adlı şirkete teslim edeceksin. Birde bu şirketle yapılan anlaşmayı masumane göstermek için bu şirket gözetim yapıp rapor sunacak Türk şirketi ile anlaşsak bu kadar etkili olmazdı diyeceksin. Kendi ülkesindeki şirketlere kendi vatandaşlarına ya da kendi atadığı yönetici, bürokrat vs. güvenmeyen AKP düne kadar krizin sorumlusu olarak görüp düşman ilan ettiği Amerika'nın şirketine güveniyor. Öyle mi?" dedi.

BU ANLAŞMA EMPERYALİZME TESLİM OLMAKTIR

"Bu anlaşma, Amerikan emperyalizmine teslim olmaktır." diyen Köksal, "6. Filoyu kıble gibi görenlerle bugün McKinsey şirketiyle anlaşanlar arasında bir fark yoktur. Biz dün olduğu gibi bugünde yarında Amerikan mandasına, himayesine sonuna kadar hayır diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bir başka önemli sorun alanımız Amerika'yla ilişkilerimizdir. Stratejik ortak olarak uzun bir geçmişe sahip olduğumuz Amerika Birleşik Devletleri'ndeki mevcut yönetimin, hiçbir mantıki, siyasi ve stratejik tutarlılığı olmayan bir şekilde ülkemizi hedef alması bizi derinden üzmüştür. Ülkemizde darbe girişiminde bulunan terör örgütünün elebaşı ve pek çok mensubu, bu ülke tarafından korunup kollanmaktadır. Suriye'de hassasiyetlerimizi ve ikazlarımızı hiçe sayarak bölücü terör örgütü ile işbirliğine giden Amerika, bu olumsuz tavrını ekonomik alana da taşımıştır. Amerikan yönetimi, aramızdaki siyasi ve hukuki sorunları diyalog yerine tehdit ve şantaj diliyle çözmeye çalışmak suretiyle bu yanlış yola girmiştir. Güya bize bedel ödetmeyi amaçlayan bu yöntem, aslında en büyük zararı orta ve uzun vadede Amerika'ya vermektedir. Çin ve Avrupa Birliği başta olmak üzere pek çok ülkeyle adeta ticaret savaşına tutuşan Amerika, Türkiye'ye yönelik ekstra uygulamalarıyla güvenilirliğini iyice yitirmiştir. Bizim yaşadıklarımızdan sonra, dünyada hiçbir ülkenin Amerika'yla ilişkilerinin geleceğine güvenle bakması artık mümkün değildir." şeklindeki Meclis konuşmasına atıfta bulanan Milletvekili Köksal, "AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile ilgili bu sözleri önceki gün Meclis’te söyledi. Ama Mckinsey ile anlaşma yapıyor. Bu ne perhiz bu Ne lahana turşusu. Hem düşman diyorsun hem devletin mahremini teslim ediyorsun. Amerika Türkiye’ye yönelik ekstra uygulamalarıyla güvenilirliğini iyice yitirmiştir diyor ekonomide ABD’li şirketle anlaşıyor." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi