Köksal:"CHP yapıcı ve sorumlu siyaset uyguladı"
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra halkın partiye yüklediği sorumluğun bilincinde olduğunu söyledi. Köksal, "CHP yapıcı ve sorumlu siyaset yapmıştır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP'nin AKP ile kurulacak koalisyon hükümetinin sorumluluğundan kaçmadığını ifade ederken, 7 Haziran'dan bu yana süren görüşmelerin CHP tarafından siyasi nezaket ve sorumluluk bilinci ile yürütüldüğünü belirtti. 
CHP SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİ İLE HAREKET ETTİ
AKP ile yapılan koalisyon görüşmelerinde CHP'nin hükümet kurma noktasındaki süreçte ilkelerini sadece AKP'ye sunmadığını vatandaşlarla da paylaştığının altını çizen Milletvekili Köksal, "Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte yaşananların sorumlusu AKP'nin tek başına iktidar olma çabasıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu derin sorunların çözümünde maalesef AKP önemli bir imkânı değerlendirmemiştir. CHP süreç içerisinde üzerine düşen tarihi sorumluluğun bilinci ile hareket etmiştir" dedi.
AKP BAŞINDAN BERİ SEÇİM HÜKÜMETİ KURULMASINI ÖNERDİ
AKP'nin koalisyon görüşmelerinde 3 ay süreli seçim hükümeti kurulmasını önerdiğini belirten Köksal, "Görüşmelerde CHP'nin 7 Haziran seçimlerinde yurttaşlarımızın refahı için hayata geçirilmesi gereken seçim vaatleri belirtilmiş ancak AKP tarafından bu öneriler kabul edilmemiştir. CHP'nin koalisyon şartlarında; asgari ücretin 1500 lira olması, çiftçinin üretim amaçlı olarak kullanacağı mazotun 1,5 lira olması, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları'nda birer maaş ikramiye, üniversite harçlarının tamamen kaldırılması, askerlik süresinin kısaltılması, taşeron işçilerin kadroya alınması talepleri yer almıştır. Halkımızın menfaati gözetilen bu teklifler AKP tarafından kabul edilmemiştir. Bunun sonucunda ise AKP'li siyasiler tarafından kamuoyuna koalisyon kurulamadığı sürekli zikrediliyor. Kamuoyu tarafından da AKP'nin süreçte sergilediği tutum çok iyi bilinmektedir. CHP'nin vatandaş odaklı politikalarının kendi çıkarlarına ters düşmesi ve tek başına iktidar olma hırsı ile ülkenin hükümetsiz kalmasına neden olan AKP'ye yapılacak seçimde halkımız en iyi cevabı verecektir" ifadelerini kullandı.   
Editör: Haber Merkezi