Köksal,"CHP iktidarında İş Kanunu'nu yeniden düzenleyeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP iktidarında İş Kanunu’nu emeğin korunması ilkesine göre ve bütün çalışanları kapsayacak şekilde yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Afyonkarahisar Küçük Sanayi Sitesi'ndeki esnafı ziyaret eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal daha sonra İscehisar ilçesi ile ilçeye bağlı Karaağaç Köyü'nü ziyaret etti.

ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ

Sanayi esnafının sıkıntılarını dinleyerek CHP iktidarına destek isteyen Milletvekili Köksal, "Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız. Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf şekilde iş yaparak haksız rekabet etmesini önleyeceğiz. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafın Sosyal Güvenlik Destek Primi’ni kaldıracağız. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayarak, esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız. Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız. Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacağız." dedi.

SAĞLIKTA KATILIM PAYI VE İLAVE ÜCRET ÖDEMELERİNİ KALDIRACAĞIZ

İscehisar İlçesi ile köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Köksal, "Sağlık hizmetlerinin ücretsiz sağlanması ilkesini benimseyeceğiz. Sağlık hizmetlerinde katılım payı, ilave ücret vb. ödemeleri kaldıracağız. Prim ödemiş olmayı sağlık hizmeti almanın ön koşulu olmaktan çıkaracağız. Aile Sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımızın GSS primlerini Hazine’den karşılayacağız. Bu yurttaşlarımızın GSS

borçlarının tamamını sileceğiz. Kişi başına düşen sağlık personeli sayısını kademeli olarak AB ülkeleri düzeyine çıkaracağız. Hekim ve sağlık personeli dağılımındaki bölgelerarası eşitsizlikleri gidereceğiz. Hastane ve doktor randevu telefonlarını ve sağlık kurumlarına erişim için kullanılan toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz yapacağız. Kademeli sevk sistemini yeniden hayata geçirerek, vatandaşların

sevk zinciri içerisinde istedikleri sağlık kuruluşu ve hekime gidebilmelerini sağlayacağız. Kadınlara ve çocuklara yönelik sağlık taramalarına süreklilik kazandıracağız. Her annenin ihtiyacı olan vitaminleri ücretsiz sağlayacağız. Anne, bebek ve çocuk ölüm oranlarını hızla düşürecek, bölgesel farklılıkları ortadan kaldıracağız. Doğum ve yenidoğan bakım hizmetlerini AB ülkeleri düzeyine çıkaracağız. Bütün doğumların, her yerde ücretsiz ve sağlık personeli yardımıyla gerçekleşmesini temin edeceğiz. Doğumlarda alınan tüm fark ücretlerini kaldıracağız. Aile planlamasına erişimin önündeki engelleri kaldıracak, bu hizmetleri isteyen herkese ücretsiz sunacağız." ifadelerini kullandı.

KADIN VE ENGELLİ İSTİHDAMINI DESTEKLEYECEĞİZ

Milletvekili Köksal, Kanal 3 TV, Gün FM, Radyo 03, Radyo Armoni, Radyo TEK ve Dinar Dost Radyo ortak yayınında gündemi değerlendirerek CHP'nin projelerini anlattı. Köksal, "Adil çalışma koşullarını, sosyal güvenliği, örgütlenme hakkını ve toplu pazarlık hakkını ILO ve Avrupa Sosyal Şartı’na uyumlu hale getireceğiz. AB müzakerelerinin Sosyal Politika ve İstihdam başlıklı faslının açılması için gerekli kriterleri en kısa zamanda yerine getireceğiz. Çalışma hayatında ve ücretlerin belirlenmesinde cinsiyet, etnik kimlik, din, dil, ırk gibi her türlü ayrımcılıkla mücadele edeceğiz. Kadınları eve hapseden ve iş gücüne katılımını engelleyen koşulları ortadan kaldırarak kadın istihdamını erkeklerle aynı seviyeye getireceğiz. Engelli istihdamını destekleyeceğiz. Çalışma hayatında engellilerin ihtiyaçlarına öncelik veren etkin politikalar geliştireceğiz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi