Köksal,“CHP, Cumhuriyet'in ve halkın partisidir”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Cumhuriyet'in ve halkın partisi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Cumhuriyet değerlerinden taviz verilemeyeceğini ifade etti.

HER ALANDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

CHP’nin her alanda Türkiye’yi medeni ülkeler seviyesine çıkarmak için adımlar attığının önemle altını çizen Milletvekili Köksal, “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olarak başlayıp, Kurtuluş Savaşımızda bağımsızlık Mücadelemizin öncülüğünü yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 9 Eylül 1923’te Halk Fırkası adıyla kurulmuştur. 1924 yılında yapılan ilk kurultayda 'Cumhuriyet Halk Fırkası', 1935 yılında yapılan kurultayda ise 'Cumhuriyet Halk Partisi' adını almıştır. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik ilkelerini temel ilkeleri olarak belirlemiş, 1935 kurultayında ise Devletçilik ve Devrimcilik ilkelerini de ilkelerine ekleyerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri olarak kabul ederek ambleminde yer alan altı okla da simgeleştirmiştir. CHP kurucu ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Kurtuluş Savaşını kazanarak, Cumhuriyeti kurmuştur. Okuma ve yazma oranının yüzde 1’lerde olduğu ülkeden, eğitim başta olmak üzere, birçok alanda attığı adımlarla ve demokrasiyi temel alarak sanayi ve kalkınmaya ağırlık vererek, ülkemizi baştan başa demir ağlarla örerek, her alanda medeni ülkeler seviyesine çıkmanın adımlarını atmıştır.” dedi.

CHP KİMSESİZLERİN KİMSESİ

CHP’nin kimsesizlerin kimsesi olduğunu dile getiren Köksal, “Adaletin, huzurun, barışın, demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve hürriyetlerin bu ülkedeki teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişten aldığı gücü ve birikimi herkesi kucaklayarak kimseyi ötekileştirmeden birlik ve beraberlik içinde yarınlara yaşanacak bir Türkiye umuduyla taşıyacak, tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada mağdurun mazlumun haklının ve halkın yanında olmaya ve mücadeleye etmeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.

KURULUŞUN VE KURTULUŞUN PARTİSİ…

Köksal mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Yurdumuzu çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma hedefine ulaşacağımız inancıyla yoksulluk ve yolsuzlukları sona erdirerek kimsenin ötekileştirilmediği hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği herkesin huzur içinde yaşadığı Adaletin tesis edildiği liyakatin esas alındığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bu inanç ve hedefle 9 Eylül kuruluş yıldönümünde başta kurucumuz ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarına şükran ve minnetlerimi sunuyorum. CHP’ye gönül veren tüm vatandaşlarımıza, omuz omuza mücadele ettiğimiz vefakâr, fedakar, alnı açık başı dik, dürüst tüm partili yol arkadaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Kuruluşun ve kurtuluşun Partisi Cumhuriyet Halk Partisi doğum günün kutlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi