Köksal, "YSK'nın görevi adaletli bir seçimin gerçekleşmesini sağlamaktır"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ilçe ilçe, belde belde, köy köy dolaşarak vatandaşların istek, talep ve sıkıntılarını dinliyor. Seçimden seçime değil her zaman vatandaşın yanında olduğunu dile getiren Milletvekili Köksal, referandumda oy kullanan vatandaşlara da teşekkür ederek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) görevi adaletli bir seçimin gerçekleşmesini sağlamaktır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Emirdağ İlçesi ve İlçeye bağlı Davulga beldesi ile Eşrefli, Yarıkkaya, Bademli, Yenikapı ve Suvermez köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

MÜHÜRSÜZ HALKOYLAMASI

Referandumda oy kullanan esnaf ve vatandaşlara teşekkür ederek sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Köksal, "Referandumda Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı bizim demokrasi tarihimizin, siyasi tarihimizin kara bir sayfasıdır. Mühürsüz halkoylaması diyoruz bu duruma. Altında mührü olmayan oyların geçerli kabul edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Halkoylaması, gayrimeşru bir sürecin içine sokulmuştur. Meşruiyet tartışması vardır. Sandıklara sahip çıktık. Sandıklarda oy hırsızlığı olmadı, kimsenin oyu çalınmadı ama geriye dönüp bir baktık ki Yüksek Seçim Kurulu çalınmış. Çalınan oylar değil, çalınan Yüksek Seçim Kuruludur. Sandığa gidip oy kullanan 49 milyon 799 bin 163 kişinin hakkını kim savunacak? “Evet” oyu kullanan, “Hayır” oyu kullanan vicdanlı bütün vatandaşlarıma soruyorum. Adaletli bir seçimin olmasını “Hayır” oyu kullanan da “Evet” oyu kullanan da ister" dedi.

HİÇBİR KURUMUN AYRICALIĞI YOKTUR

OHAL koşullarında haksız bir süreçte yapılan referandumda vatandaşların yüzde 50’sinin “Hayır” dediğini kaydeden Köksal, "Yüksek Seçim Kurulu'na operasyon yapılarak, kanunsuz kararlar alındı. Bu kanunsuz kararlara dayanarak anayasa değişikliğini meşru sayacaklar. Hangi demokraside böyle bir süreç meşru görülür. Meşru bir zeminde, eşit koşullarda bir referandum yapılmamıştır. Hiç kimsenin, hiçbir kurumun imtiyazı ve ayrıcalığı yoktur. Unutmamalıyız ki, hak, hukuk ve adalet kavramları birbirini tamamlayan kavramlardır. Aynı zamanda toplumsal birlikteliği sağlayan, adaleti sağlayan temel kavramlardır" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi