Köksal, "Yandaşa gelince ye, iç sarf et. Vatandaşa gelince nankörlük etme, şükret"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Afyonkarahisar'ın sorunlarını gündeme getirdi. Köksal, "AKP'nin felsefesi yandaşa gelince ye, iç sarf et. Vatandaşa gelince nankörlük etme, şükret" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak, Afyonkarahisar'ın sorunları hakkında konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASINDAN

SONRA METREKARE FİYATLARINI YÜKSELTMEYE KALKTINIZ

Mısri ve Mecidiye mahallelerinde uygulanacak "kentsel dönüşüm" hakkında konuşan ve bölgedeki vatandaşların mağduriyetlerini dile getiren Milletvekili Köksal, "Termalin, mermerin ve zaferin başkenti Afyonkarahisar’ımızın ve hemşehrilerimizin sorunlarını anlatmak beş dakikaya sığmaz ancak yine de belli başlı sıkıntıları burada dile getirmeye çalışacağım. Afyonkarahisar merkezde, Afyonumuzun âdeta kalbî olan Mısri ve Mecidiye mahallelerinde bir kentsel dönüşüm kararı aldınız. Vatandaşın evine önce metrekaresi 400 ila 1750 lira arasında değer biçtiniz sonra Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar’daki mezar fiyatlarının metrekaresinin bile bundan daha yüksek olduğunu gündeme taşıyınca bu sefer metrekare fiyatlarını yükseltmeye kalktınız ancak vatandaş sizden, metrekare fiyatlarını yükseltme beklemiyor; evinin karşılığında orada oturabileceği bir konut istiyor ya da “Parselasyon yapın, biz Afyonkarahisarlı müteahhitlerle anlaşalım.” diyor. Çünkü orada yaşayan hemşehrilerimizin büyük çoğunluğu dar gelirli insanlar. Birçoğu asgari ücretle geçinmeye çalışan, sosyal yardımlarla geçinmeye çalışan ya da asgari ücretin altındaki maaşlarla geçinmeye çalışan insanlar, gündelik işlerde çalışan birçok emekçi hemşehrimiz o bölgede yaşıyor. Ama sizin derdiniz, orada dar gelirli insanları ev sahibi yapmak değil, son günlerin moda sözcüğüyle “Garibanın evine çökmek istiyorsunuz.” Size, buradan, tekrar söylüyorum: Afyonkarahisarlı garip gurebanın hakkını size yedirmeyeceğiz." dedi.

TOKİ KONUTLARI İÇİN HALA BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI...

2019 yılı Temmuz ayında Küçükçobanlı TOKİ Konutları için kura çekildiğini hatırlatan Köksal, "İnsanlar ev sahibi olmak için umutla beklediler; gelinen noktada hâlâ bir çivi dahi çakılmadı. Bakanlıktan önergemize verilen cevapta ise “Gökçe Mahallesi'ndeki konutlardan verileceği...” belirtiliyor. Hemşehrilerim, Gökçe Mahallesi’ndeki konutları bekliyorlar. Bu sefer bari sözünüzü tutun, bu insanların konutlarını verin. Sözünüzü tutun diyorum ama tutacağınızı da çok düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

ESNAF HAKKINI HELAL EDECEK Mİ?

AKP'nin Afyonkarahisarlı esnafa, işçiye, çiftçiye, emekliye verdiği sözü tutmadığını, pandemide vatandaşları kaderine terk ettiğini kaydeden Köksal, "Bir kahvehanede, kıraathanede, lokantada, restoranda, kafede tüm masaları kapattığımız zaman hesabı biz öderiz. Peki, aylarca kapattığınız işletmelerin hesabını niye ödemiyorsunuz? Hesabını ödemediğiniz gibi çıkıp bir de helallik istiyorsunuz. Ben, vatandaş olarak size hakkımı helal etmiyorum, o ayrı ama size hakkını helal etmeyen biri daha var: Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük. Hüseyin Başkan diyor ki: “Biz işletmelerimize 1 kişi dahi sokamazken siz salonları lebalep doldurdunuz, bizleri kapattınız. Devlete ödenecek Bağ-Kur işçi sigortası primini bizden tahsil ettiniz, tahsil edemediğiniz esnafa da yüksek faiz uyguladınız. Devletimize değil, siz yöneticilere bu süreçte yaptığınız haksızlıklardan dolayı hakkımı helal etmiyorum.” diyor. Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkanı Atila Kocabaş: “On dört aydır kapalıyız, verilecek destek 9 bin lira neye yarar?” diyor. Kahvecilere, kıraathane ve çay ocağı işletmecilerine aylık bin lira düşmüyor. Siz, şimdi, bu kahveciler ve kıraathanecilerden nasıl helallik isteyeceksiniz? Afyonkarahisar Düğün ve Toplantı Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı Şükrü Köken: “On beş aydır kapalıyız, artık bu sektörü açın.” diye haykırıyor. 600 bin kişiye istihdam sağlayan bu sektörden ekmek yiyenlere “Hakkınızı helal edin.” diye söylediğinizde ne cevap alacaksınız?" şeklinde konuştu.

AFYONKARAHİSARLI ÇİFTÇİLER HAKLARINI HELAL EDECEKLER Mİ?

Afyonkarahisarlı çiftçilerin sorunlarınıda Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada gündeme getiren Burcu Köksal, "Gelelim Afyonkarahisarlı çiftçi kardeşlerimize, bakalım onlar haklarını helal edecekler mi? Evet, geçtiğimiz yıl buradan sürekli, patates üreticilerinin sıkıntılarını haykırdık, bir nebze de olsa onların elinde kalan patatesleri aldınız. Geçtiğimiz yıl don vurdu, zararını karşılamadınız. Şimdi, özellikle Dinar, Sandıklı, Başmakçı, Evciler ve Dazkırı ilçelerimizin köylerinde kuraklık nedeniyle ekinler yandı ve bugün bu yüzden çiftçiler zararda." diye konuştu.

DİNAR, SİNANPAŞA VE BAYAT DEVLET HASTANELERİNDE UZMAN DOKTOR SIKINTISI VAR

Milletvekili Köksal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz yıllarda zararını görmezden geldiğiniz, bu sene yaşanan kuraklıktan dolayı sesinizi dahi çıkarmadığınız, ocağına incir ağacı diktiğiniz, yıllardır Sultandağı ve Çay’da kirazı para etmediği için ağaçlarını kesme noktasına getirdiğiniz Afyonkarahisarlı çiftçilerden, yem fiyatlarına getirdiğiniz zam yüzünden hayvanlarını satmak veya kesime vermek zorunda kalan besicilerden ve süt üreticilerinden nasıl helallik isteyeceksiniz? Gerçi sizin derdiniz helalleşme falan değil, Dinar, Sinanpaşa, Bayat devlet hastanelerinde uzman doktor sıkıntısı var. Buralarda tedavi olmak için hastaneye gelen ama uzman doktor olmadığı için çevre hastanelere sevk edilen hemşehrilerimden nasıl helallik isteyeceksiniz? Sizin derdiniz Afyonkarahisarlının dert, sıkıntılarını çözmek filan değil. Felsefeniz: Yandaş müteahhitlere gelince yap-işlet-devret; ormana gelince talanı izle, seyret; kendinize gelince ye, iç, sarf et. Vatandaşa gelince nankörlük etme, şükret."

Editör: Haber Merkezi