Köksal, "Vergi, teşvik ve sosyal politika programları yeniden düzenlenecek"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP iktidarında devletin mevcut vergi, teşvik, bölüşüm ve sosyal politika programlarını, yurttaşların refahını artırmaya ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi esas alarak yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal seçim çalışmaları kapsamında Bolvadin İlçesi ile ilçeye bağlı Dişli, Özburun kasabaları ve Büyükkarabağ, Derekarabağ köylerini ziyaret etti. Bolvadin ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek istek ve taleplerini dinleyen CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar 5. sıra Milletvekili Adayı Ertuğrul Yılmaz ile birlikte Bolvadin Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

MAHALLE KONSEYLERİ KURULACAK

CHP iktidarında muhtarlıklar bünyesinde kurulacak Mahalle Konseyleri ile yeni bir katılım mekanizması oluşturacaklarını söyleyen Milletvekili Köksal, "Kent konseylerine işlerlik kazandıracağız. Belediyeler tarafından uygulanacak projelerin, ölçeğine bağlı olarak, kent ve mahalle konseylerinde tartışılmasını zorunlu hale getireceğiz. Yerel yönetimlerde seçimle göreve gelinen karar organlarında yüzde 33 kadın ve yüzde 20 gençlik kotası uygulayacağız. Mahalle muhtarlıklarına, Anayasa’da tanımlanmış yerel yönetim birimi statüsü vereceğiz. Bu doğrultuda muhtarlara bütçe ayıracak, belediyelerle birlikte sosyal projeler yapmalarına olanak tanıyacağız. Muhtarların yetki ve sorumluluklarını tek bir kanunda toplayacağız. 'Türkiye Muhtarlar Birliği'ni kuracağız. Muhtarlık seçimlerinde birleşik oy pusulası esasını getireceğiz. Muhtarların çağın gereklerine göre hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturacak, özlük hakları ve çalışma koşullarını iyileştireceğiz. Muhtarlıklara hizmet binası ile personel desteğini Belediye ve İl Özel İdareleri üzerinden sunacağız. Muhtarların kendi mahallelerini ilgilendiren konularda belediye meclisi veya il genel meclisi toplantılarına katılmalarına olanak tanıyacağız. İlgili konularda oy haklarının olmasını

sağlayacağız" dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE KATILIM VE İLAVE ÜRET ÖDEMELERİNİ KALDIRACAĞIZ

Bolvadin ilçesi ile ilçeye bağlı belde ve köylerde de vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi seliyle karşılaşan Köksal, "Sağlık hizmetlerinin ücretsiz sağlanması ilkesini benimseyeceğiz. Sağlık hizmetlerinde katılım payı, ilave ücret vb. ödemeleri kaldıracağız. Prim ödemiş olmayı sağlık hizmeti almanın ön koşulu olmaktan çıkaracağız. Aile Sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımızın GSS primlerini Hazine’den karşılayacağız. Bu yurttaşlarımızın GSS borçlarının tamamını sileceğiz. Kişi başına düşen sağlık personeli sayısını kademeli olarak AB ülkeleri düzeyine çıkaracağız. Hekim ve sağlık personeli dağılımındaki bölgelerarası eşitsizlikleri gidereceğiz. Hastane ve doktor randevu telefonlarını ve sağlık kurumlarına erişim için kullanılan toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz yapacağız. Kademeli sevk sistemini yeniden hayata geçirerek, vatandaşların sevk zinciri içerisinde istedikleri sağlık kuruluşu ve hekime gidebilmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

BÜROKRATİK ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Vatandaşlardan CHP iktidarına destek isteyen Köksal şu ifadeleri kullandı:

"Kadınlara ve çocuklara yönelik sağlık taramalarına süreklilik kazandıracağız. Her annenin ihtiyacı olan vitaminleri ücretsiz sağlayacağız. Anne, bebek ve çocuk ölüm oranlarını hızla düşürecek, bölgesel farklılıkları ortadan kaldıracağız. Doğum ve yenidoğan bakım hizmetlerini AB ülkeleri düzeyine çıkaracağız. Bütün doğumların, her yerde ücretsiz ve sağlık personeli yardımıyla gerçekleşmesini temin edeceğiz. Doğumlarda alınan tüm fark ücretlerini kaldıracağız. Aile planlamasına erişimin önündeki engelleri kaldıracak, bu hizmetleri isteyen herkese ücretsiz sunacağız. Engellilerin, hastanelere servis araçları ile randevulu olarak gelebilmelerini sağlayacağız. Bütün hastanelerde engelli karşılama birimi oluşturacak, işitme engelliler için tercüman bulunduracağız. Engelliler için evde fizik tedavi olanağı sunacağız. Tutuklu ve hükümlü sağlık hizmetlerini uluslararası standartlara ulaştıracağız. Ceza infaz kurumlarında 24 saat boyunca yeterli sayıda doktor ve sağlık personeli bulunmasını sağlayacağız. Tutuklu ve hükümlülerin sağlık kurumlarına sevklerinin önündeki bürokratik engelleri kaldıracağız. Sağlık durumu raporlarının gecikmesini önleyeceğiz. Bakıma muhtaç hastalar için Aile Merkezileri ile entegre şekilde hasta bakım merkezleri kuracağız. Kanser, Demans, Alzheimer hastaları ve yatağa bağımlı olan hastalara hasta bakım merkezlerinde sağlık ve bakım hizmetleri vereceğiz."

Editör: Haber Merkezi