Köksal, “Üretici satamıyor, vatandaş alamıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Çayırbağ Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız ile Çayırbağ Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti. Kurbanlık satıcıları ve alıcıları ile birebir görüşen Köksal, "Kurbanlık satmak isteyen üreticilerimiz, gübrede, yemde ve diğer girdilerde yaşanan yüksek artıştan şikayetçi. Bir taraftan bu maliyetleri karşılamaya çalışırken diğer taraftan vatandaşı kırmadan satış yapmak istiyorlar. Ama bu fiyatlarla eski bayramlardaki gibi satış mümkün değil." dedi.

VATANDAŞ KURBANLIK ALAMIYOR

Milletvekili Köksal, "Sabit ve dar gelirli vatandaşlar ise kurbanlıklara sadece bakıyorlar. Çoğu vatandaşımız, Çayırbağ'a gelirken yaktığı akaryakıtın maliyetini düşünüyor. Kurbanlık fiyatları, geçen yılın 2, hatta 3 katı. Kurbanlığa vereceği parayla ev geçindirmeye çabalayan vatandaş çaresiz." ifadelerini kullandı.

ADI BAYRAM, KENDİ HÜSRAN

Köksal, şöyle devam etti:

"AKP'nin kıymeti kendinden menkul ekonomi politikası, vatandaşı bitirdi, üreticiyi bitirdi. Bayramlar bayram gibi değil, acı günler gibi geçiriliyor. Vatandaş bayramlık alışverişe çıkamıyor, çocuklara vereceği bayram harçlığını kara kara düşünüyor. Söz veriyoruz: Halkın iktidarında, CHP iktidarında bayramlar yine bayram coşkusuyla kutlanacak."

Editör: Haber Merkezi