Köksal: Ülkeyi “Deli Kadir”e değil, “Atatürk”e borçluyuz

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Büyük Taarruz’un 100. Yıl kutlamalarında “Atatürk” yerine “Fesli Deli Kadir”i anmasına sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamalarında AKP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in konuşmasında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” yerine “Fesli Deli Kadir”i anmasını sert bir dille eleştirdi.

BÜYÜK TAARRUZ’UN 100. YILINDA ATATÜRK YERİNE FESLİ DELİ KADİR’İ ANDI

Milletvekili Burcu Köksal, “Afyonkarahisar’da İlimizin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü kutladığımız bugünde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konuşmasında “Atatürk”ü anmak ona teşekkür etmek yerine “Atatürk”e zerre kadar muhabbeti olanlar cenazeme gelmesin diyen “Fesli Deli Kadir”i andı. İşte bu savaş hem Yunanlılara hem de Yunanlıların galip gelmesini isteyen vatan hainlerine karşı verilmiş bir savaştı. Afyonkarahisar Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk ordusu tarafından kurtarıldı. Onlar Afyonkarahisar’ı sadece Yunanlılardan değil Yunanlıların galip gelmesini isteyen işbirlikçi vatan hainlerinden de kurtardı.” şeklinde konuştu.

ZEYBEK, YA TARİH BİLMİYOR YA DA ATATÜRK’E ALERJİSİ VAR..! KENDİSİNE GERÇEKLERİ ÖĞRENMESİ İÇİN NUTUK YOLLAYACAĞIM

AKP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e gerçekleri öğrenmesi için “Kurtuluş Savaşı”nı anlatan “Nutuk”u en kısa zamanda göndereceğini söyleyen Milletvekili Köksal, “Böylesine önemli bir günde kurtuluşun mimarı “Atatürk”ün adını anmaktan kaçınmak en hafif tabiriyle rezilliktir. Geçmişini bilmemek tarihine sahip çıkmamak aymazlıktır. Görüyorum ki Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ya tarihi bilmiyor ya da “Atatürk”e alerjisi var. “Kurtuluş Savaşı”nı anlatan “Nutuk”u okuması ve gerçekleri öğrenmesi için kendisine en kısa sürede göndereceğim. Böylece bizi düşman işgalinden kurtaranın “Fesli Deli Kadir” değil Başkomutan “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” olduğunu anlar. Sevmesede koltuğunu borçlu olduğu “Atatürk”e saygı duymak ve onun büyüklüğünü kabul etmek zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi