Köksal, "Türkiye'de, Afyonkarahisar'da tamam diyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Milyonlarca işçimiz düşük asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılıyor. Esnaflarımız, vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Çiftçilerimiz tarlasını terk ediyor. Emeklilerimiz, emekli maaşıyla geçinemiyor. Yüz binlerce genç öğretmen göreve atanmıyor. Bu ve bunun gibi birçok neden yüzünden Türkiye'de, Afyonkarahisar'da tamam diyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sinanpaşa İlçesi ile ilçeye bağlı; Küçükhüyük, Düzağaç, Taşoluk beldeleri ile Tokuşlar, Balmahmut, Nuh köylerini ziyaret etti.

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Afyonkarahisar'da ayak basmadık ilçe, belde, köy bırakmayan CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, Şuhut ilçesi ve ilçeye bağlı; Kayabelen, Güneytepe, Balçıkhisar, Atlıhisar, Anayurt ve Hallaç köylerinde de vatandaşlarla bir araya geldi.

AFYONKARAHİSAR TAMAM DİYOR

Gittiği her bölgede vatandaşların "Artık Tamam" sözleriyle karşılaşan Milletvekili Köksal, "CHP iktidarında bütün kırsalda hayvan varlığını artırmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaygınlaşmasını sağlayacak, kooperatifleşmeyi desteklerle özendireceğiz. Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin talepleri doğrultusunda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların karkas sınıflandırılması sistemini hayata geçireceğiz. Okul sütü programını yeniden tasarlayarak, kamu alımlarını sektörü desteklemek üzere kullanacağız. Devlet ormanlarının devlet tarafından işletilmesini sağlayacağız. Ormancılık işlerinde ve satışlarında, dikili ağaç satışı uygulamasına son vereceğiz. Orman alanlarının daraltılmasına ve özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Orman ürünleri ihtiyacını karşılamak üzere yapılacak endüstriyel

plantasyonlar için teşvikleri artıracağız. Türkiye’deki en kapsamlı ağaçlandırma seferberliğini örgütleyeceğiz. Doğal orman ürünlerinin hammadde olarak kullanıldığı ilaç ve kozmetik endüstrisine yatırım yaparak, katma değeri yüksek ürünler elde edeceğiz" dedi.

ÇALIŞAN VE ÜRETEN KESİM HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR

Yoğun seçim çalışmalarını sabah erken saatlerde başlayarak sahur vaktine kadar sürdüren Milletvekili Köksal Taşoluk Kasabası'ndaki vatandaşlarla gece yarısı bir araya geldi. Gece yarısı olmasına rağmen kendisini bekleyen ve "Artık Tamam" diyen Taşolukluların yoğun ilgisi ve sevgi seliyle karşılaşan Köksal, "Bugün artık tüm çıplaklığı ile görülmektedir ki, Türkiye’nin çalışan ve üreten kesimleri üretimden hak ettikleri payı alamıyorlar. Ülkemiz nitelikli büyüme potansiyelini gerçekleştiremiyor. Türkiye, üretimde ve bölüşümde uygar dünyanın gerisinde kalıyor. Milyonlarca işçimiz düşük asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılıyor. Esnaflarımız, vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor. Orman köylülerimiz, sosyal güvenliğe ve emeklilik haklarına sahip olmaksızın çalışıyor. Emeklilerimiz, emekli maaşıyla geçinemiyor. Her geçen gün yoksullaşıyor. Öğretmenlerimiz, düşük maaşa ve kabul edilemez çalışma koşullarına mahkum ediliyor. Yüz binlerce genç öğretmen göreve atanmıyor. Ücretli öğretmenler yoksulluk sınırında çalıştırılıyor. Memurlar, liyakate göre yükseltilmiyor. Atama ve tayinler adaletsiz biçimde gerçekleştiriliyor. KOBİ’ler borç ve vergi yükü altında eziliyor. Yüksek maliyetler nedeniyle zarar edip üretimden çekiliyor. Sanayiciler, istikrarsız dış politika yüzünden pazar kaybediyor. Küresel rekabet avantajını yitiriyor. Ülkemizin genç kuşakları, niteliksiz eğitim sisteminden zarar görüyor. Paralı eğitimden ve kötü sınav sisteminden muzdarip oluyor. Dünya sıralamasında hızla geriliyor" diye konuştu.

GENÇLERİMİZ OKURKEN ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYOR

Gittiği her bölgedeki seçim çalışmaları miting havasında gerçekleşen Milletvekili Köksal, Evciler İlçesi'nde Belediye tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. İftar sonrası Evcilerli vatandaşlara hitap eden Av. Burcu Köksal, "İş bulma umudunu kaybetmiş yüz binlerce gencimiz, okurken çalışmak zorunda kalıyor. Gençlerimiz umutsuzluğa mahkum ediliyor. Öğrenciler, yozlaşmış eğitim sisteminin ve işsizliğin birer kurbanı haline getiriliyor. Tek adam düzeni, baskılar ve liyakatsizlik yüzünden akademisyenleri, yetişmiş ve başarılı profesyonelleri ülkemizden göç ettiriyor. Ülkemizi bilim ve teknolojide geri bırakıyor. Türkiye, nitelikli göç veren; niteliksiz sığınmacı kabul eden bir ülke konumuna geriliyor. Tek adam rejimi, sömürünün, hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin en temel nedeni haline geliyor. Halkımızın karakteriyle bağdaşmayan tek parti devleti, milletimizin ortak aklını ve ortak vicdanını hiçe sayıyor. Milletimizin irade ve geleceğini ipotek altına almaya çalışıyor. Türkiye, bugün önemli bir kararın eşiğinde. Türkiye, bugün Yeniden Kurtuluş’un ve Yeniden Kuruluş’un eşiğinde. Şüphesiz bu vahim koşullar altında bile Aziz Milletimiz, kaderini tek bir kişiye, tek bir aileye, tek bir zümreye, tek bir parti devletine teslim etmeyecek kadar, basiret, cesaret ve adalet duygusuna sahiptir" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Köksal, Sinanpaşa İlçe ziyaretinde ilk olarak şehidimiz Veysel Tekeli'nin ailesi ile bir araya geldi. Öte yandan Köksal'a ilçe, belde ve köy ziyaretlerinde ilçe örgütü başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili eşlik ettiler.

Editör: Haber Merkezi