Köksal, "Torba yasada vatandaş yok..."

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 71 maddelik torba yasada Cumhurbaşkanına tanınan olağanüstü yetkiler olduğunu ancak vatandaşın çözüm bekleyen sorunları ve milletin derdine derman olacak maddelerin olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda CHP gurubu adına konuştu.

MİLLETİN DERDİNE DERMAN YOK!

71 maddelik torba yasada vatandaşın olmadığını kaydeden Milletvekili Köksal, "AKP'nin 26'ıncı dönemde de sıkça başvurduğu ama 27'inci dönemde neredeyse tek yasama modeli olarak önümüze getirdiği torba yasalardan birini konuşuyoruz. 71 maddelik bu torba yasada Cumhurbaşkanına tanınan olağanüstü yetkiler var, Kamu İhale Kanunu'na getirdiğiniz istisnalar var, şu an üzerinde konuştuğumuz madde gibi bağımsız olamayacak bir Akreditasyon Kurumu var, meraları talan var, yandaşı kayırma var, derinleşecek olan ekonomik krizin ayak sesleri var ama vatandaşın çözüm bekleyen sorunları yok, milletin derdine derman yok. Keşke bu 71 maddede öğretmenlere, polislere, hemşirelere, din görevlilerine, orman muhafaza memurlarına ve diğer kamu idarecilerine 3600 ek gösterge olsaydı. Keşke bu 71 maddenin içerisinde hak gasbına uğrayan ve yıllardır hakkını arayan, seçim meydanlarında söz verdiğiniz hâlde Mecliste "hayır" dediğiniz için haklarını alamamış emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetine çare olsaydı. Keşke bu 71 maddenin içerisinde kadro vaadiyle kandırılıp kadro dışı bıraktığınız KİT'ler, özel bütçeli kuruluşlar, sosyal tesisler, yapım ihaleleri, danışmanlık, çağrı merkezi ve hastane bilgi yönetim sisteminde çalışan taşeron işçileri olsaydı.” dedi.

İŞÇİ, ÇİFTÇİ, ÖĞRETMEN YOK...

Köksal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Mesela KYK yurt yönetim personelleri diğer personellerden farklı bir iş yapmazlar ama onları da kadro dışı bıraktınız. Mesela Karayollarında çalışan taşeron işçileri esas işi yaparlar ama onları da kadro dışı bıraktınız. Ve belediyelerde çalışan, kadro yerine şirket işçiliği biçtiğiniz, bakanın asgari ücretteki artışın verilmesini dahi çok gördüğü belediye şirket işçilerine kadro olsaydı... Keşke bugüne kadar özelleştirip yerli ve yabancı yandaşlarınıza peşkeş çektiğiniz Sümerbank, TEKEL, TÜPRAŞ, Petrol Ofisi, Eti Maden, SEKA, Kardemir, İsdemir, çimento fabrikaları ve göz bebeğimiz şeker fabrikalarının yeniden kamulaştırılmasına ilişkin bir hüküm olsaydı, özelleştirmeyle darbe üstüne darbe vurduğunuz pancar üreticilerinin hiç değilse kota cezalarına af olsaydı. Keşke liyakatle 150 bin öğretmen atamasıyla taşımalı eğitime son verilmesine ilişkin bir hüküm olsaydı."

VARSA YOKSA SARAY VE YANDAŞLARIM DİYEN BİR AKP VAR

Eğitimde yaşanan sorunları da gündeme getiren Köksal, "Taşımalı eğitimin bir yıllık maliyeti 7 milyar 811 milyon 310 bin lira. 150 bin kadrolu öğretmenin bir yıllık maliyeti 7 milyar 229 milyon 700 bin lira yani 150 bin kadrolu öğretmen istihdamıyla bu ülkede taşımalı eğitime son verebilirsiniz, ayrıca atama bekleyen 450 bin öğretmen kardeşimizin en az üçte 1'ini öğrencilerine kavuşturabilirsiniz. Keşke bu torba yasada girdi maliyetlerinin yüksekliği, ürününü değerinde satamaması ve ithalat yüzünden bitirdiğiniz çiftçilerin, bugün de kazandığı üç kuruşu kredi borcunu ödemekte kullanan çiftçilerin hak ettiği desteğin verilmesine ilişkin bir hüküm olsaydı. Keşke bu torba yasada esnaf ve çiftçilerin BAĞ-KUR primlerinin düşürülmesine ve primini ödeyemeyenlerin hiç değilse sağlık hizmetinden yararlanmasına ilişkin bir hüküm olsaydı ama maalesef, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyen, sobalı evde oturup evine kömür alamayan vatandaşın derdine derman olmak yerine varsa yoksa "Saray ve yandaşlarım." diyen bir AKP var." ifadelerini kullandı.

YÜN YELEKLE DOLAŞAN SESSİZ BİR YIĞIN VAR

Genel Kurulda yaptığı konuşmada elindeki "yün yeleği" göstererek vatandaşın durumunu anlatan Köksal, "Bu bir yün yelek arkadaşlar, yün yelek. Şimdi, Fransa'da sokakta protestosunu gösteren bir sarı yelekliler var, Türkiye'de de evinde doğalgaz faturasını ödeyemediği için tasarruf yapan ve onun için evinde yün yelekle dolaşan sessiz bir yığın var. İşte, sandıkta AKP'ye tokadı bu sessiz yığın, bu yün yelekliler vuracak, sizi onlar tarihe gömecek; millete ettiğiniz eziyetin bu sefer cefasını çekeceksiniz vesselam." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi