Köksal, "TİGEM ihaleyi neden iptal etti?”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye genç çiftçi projesi kapsamında TİGEM Genel Müdürü tarafından fiyat araştırması yapıldığı gerekçesiyle iptal edilen ihalenin akıbetini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Başkanlığı'na Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

İHALENİN AKIBETİ NE OLDU?

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından genç çiftçi projesi kapsamında 160 bin baş hayvanın alım ihalesinin nisan ayında yapıldığını hatırlatan Milletvekili Köksal, "Ancak bu ihaleler fiyat araştırması yapıldığı gerekçesiyle TİGEM Genel Müdürü tarafından iptal edilmişti. Aradan geçen zaman zarfında bu ihalenin akıbeti ne olmuştur?" diye sordu.

HAYVANLAR DAHA PAHALIYA MI ALINACAKTI?

Köksal önergesinde Bakan Pakdemirli'ye şu soruları yöneltti:

"TİGEM’in bu 160 bin baş hayvanı ihaledeki fiyatların üstünde bir rakamla doğrudan alım yöntemiyle almaya çalıştığı hatta ihalede en düşük düveye 4450 TL, koyuna 722 TL verilirken TİGEM yöntemiyle düvenin 5 bin TL'den koyunların ise 800 TL'den alınmasına karar verdiği iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddiaların doğru olup olmadığı noktasında bir araştırmanız olmuş mudur? Olmadıysa tarımla ilgili böylesine önemli bir konuda şimdiye kadar niçin gerekli tetkikler yapılmamıştır."

Editör: Haber Merkezi