Köksal, "Tek adam rejimi milletin ortak aklını hiçe sayıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, tek adam rejiminin milletin ortak aklını ve ortak vicdanını hiçe saydığını söyledi. Köksal, "Tek adam rejiminde kamu kurumları ve kadroları çürütülüyor. Çalışan ve üreten kesimler üretimden hak ettikleri payı alamıyor. Milyonlarca işçimiz düşük asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılıyor. Esnaflarımız, vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor" dedi.

  1. Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, yoğun bir şekilde sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'da ayak basmadık ilçe, belde ve köy bırakmıyor. Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkez ile birlikte Sandıklı İlçesi ile İlçeye bağlı Çiyiltepe, Hırka köylerinde esnaf vatandaşlarla bir araya geldi.

KAMU KURUMLARI KEYFİLEŞTİRİLDİ, PARTİ DEVLETİNİN ETKİSİ ALTINA GİRDİ

Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyerek CHP iktidarına destek isteyen Milletvekili Köksal, "Tek adam rejiminin, seçilenleri zorla istifa ettirmesi ve KHK’lerle seçilenlerin yerine kayyum ataması, demokratik temsilcilerive süreçleri tasfiye etmiştir. Yurttaşlara hizmet verirken tarafsız olması gereken kamu kurumları, keyfileşmiş ve parti devletinin etkisi altına girmiştir. Devlet aklını ve kamu çıkarını temsil etmesi gereken kurumlar, şahsi çıkarları temsil etmeye başlamıştır. Devlet yönetiminde liyakat ve ehliyet ortadan kalkmıştır. Sadakat, liyakatin; partizanlık ehliyetin yerine geçmiştir. Devlet aklı yerini, sarayın aklına bırakmıştır. Bir kişinin ve zümrenin çıkarı, kamu çıkarının önüne geçmiştir. Saray rejimi, 1982 darbe Anayasası’nı değiştireceğini iddia etmiş, ancak 12 Eylül’den bile baskıcı ve geri bir siyasal rejim kurmuştur. Tek adam rejimi, artık Türkiye’yi anayasasız, meclissiz, adaletsiz, bürokrasisiz ve yurttaşsız bir biçimde yönetmeye çalışmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, bu baskıcı ve çarpık yönetim anlayışına son verecek, tüm Türkiye’yi kucaklayan ve tek bir yurttaşımızı dahi dışarıda bırakmayan yeni bir demokratik anayasayı, tüm partilerle birlikte yaşama geçirecektir." dedi.

GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİK GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Ziyaretlerinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Köksal, "Ekonominin dengelerini bozan Saray rejimi plansız ve günübirlik müdahaleleriyle Türkiye’yi bir krize sürüklemekle kalmamış, aynı zamanda dolaylı vergilere yaslanarak gelir dağılımındaki adaletsizliği pekiştirmiştir. AKP’nin politikaları Türkiye’yi üretimsizliğe sürüklemektedir. AKP döneminde Türkiye’nin enflasyon oranı dünya ortalamasının beş katının üstüne çıkmış, Türk Lirası son beş yılda en çok değer kaybeden paralardan biri olmuştur. Dışa bağımlılığın artması nedeniyle yükselen döviz fiyatlarıyla yapılan her ithalat mal ve hizmetlere yansımaktadır. Bir avuç yandaş zenginleşirken, hanelerin borçları harcanabilir gelirlerinin yarısına ulaşmıştır. Türkiye’de bugün 16 milyon insanımız yoksul, 6 milyon insanımız işsizdir. Milyonlarca emekçi, açlık sınırının altında asgari ücretle yaşamlarını sürdürmektedir. Çalışanın ve üretenin hakkını vermeyen AKP, Türkiye ekonomisinin ana gövdesini oluşturan çalışanlar, emekliler ve yoksul halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir refah ortamı yaratamamaktadır. OHAL döneminde temel hak ve özgürlükler askıya alınmış, işçilerin grev hakkını kullanmasına izin verilmemiştir. Sosyal adaleti gerilemiş, toplu sözleşme ve grev hakları kullanılamaz hale gelmiş, ekonomik öngörülebilirlik ortadan kalkmıştır." ifadelerini kullandı.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE NEFES ALDIRACAĞIZ

Gün FM Radyosu'nda İsmail Akar'ın sunduğu "Seçime Doğru" programının konuğu olan Köksal, "CHP olarak bizler, toplumun yok sayılan yüzde 99’undan yana, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir gelecek amaçlamaktayız. Rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracağız. Bir yandan makroekonomik dengeleri gözetecek ve istikrar sağlayacak, diğer yandan da Türkiye’nin ihtiyacı olan kalkınmacı atılımı gerçekleştireceğiz. Ücretlerin yükselmesini ve gelirin hakça paylaşılmasını sağlarken, üretimde teknoloji atılımıyla daha yüksek katma değer hedeflerimize ulaşacağız." şeklinde konuştu.

ÇALIŞAN, EMEKLİ, ÇİFTÇİ, EV HANIMI CHP İKTİDARINDA HAK ETTİĞİ HİZMETE KAVUŞACAK

Daha sonra Kanal3 TV'de gündemi değerlendirerek CHP'nin projelerini anlatan Milletvekili Köksal, "CHP iktidarında 1 Ocak 2019’da net asgari ücreti 2.200 TL yapacağız. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız. Asgari ücrete yılda bir defa değil, altı ayda bir (Ocak-Temmuz) zam yapacağız. Asgari ücret artışını enflasyon ve refah artışı payını dikkate alarak altı ayda bir belirleyeceğiz. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Evi olmayan ve oturmak için ev alacak ailelere, 20 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,5 faizle kamu bankalarından kredi kullandıracağız. Bu kredide yüzde 20 peşinat şartı aramayacak ve üst limiti 300 bin TL olarak belirleyeceğiz. Mevcut şartlara sahip halihazırda kredi kullanmış yurttaşlarımıza da aynı koşullarda yeniden finansman olanağı sağlayacağız. Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceğiz. Halihazırda yapılan yardımlara ek olarak, GSS primleri devlet tarafından ödenen (eski Yeşil Kart sahipleri) her haneye aylık 1000 TL Aile Maaşı bağlayacağız. İlk Aile Maaşı’nı 2018 Eylül ayından itibaren kadınların hesabına yatıracağız. Aile Sigortası kapsamında Aile Maaşı bağlanan ailelere ayrıca; Aylık 25 TL su desteği, Aylık 50 TL elektrik desteği, kış aylarında aylık 100 TL ısınma desteği vereceğiz. Aile Maaşı’nın vergiden istisna olmasını, hiçbir şart altında haczedilememesini ve el konulamamasını sağlayacağız." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi