Köksal, "Süt üreticileri icralık oldu"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, süt üreticilerinin aidatlarını ödeyemediklerini için icralık olduklarını söyledi. Köksal, süt ve et fiyatlarındaki dengesizlik, pahalı ve ithal yem ile meraların talan edilmesinin üreticileri vurduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP'nin yıllardır uyguladığı tutarsız tarım ve hayvancılık politikalarının üreticileri vurduğunu belirtti.

SANDIKLI'DA 500 ÜRETİCİ İCRALIK OLDU

Sandıklı İlçesi'nde yaklaşık 500 süt üreticisinin aidatlarını ödeyemedikleri için icralık olduklarını kaydeden Milletvekili Köksal, "AKP çiftçi ve üreticiye destek olacağına köstek oluyor. Süt inekçiliği yapan üreticilerimiz girdi fiyatlarındaki artışlar sonrası maalesef hayvanlarını kesime vermek zorunda kalıyorlar. Kısacası sütten para kazanmayan üreticimiz süt üreten hayvanlarını kesime göndermek zorunda bırakılıyor. Bunun yanı sıra süt üreticilerimizin girdi maliyetleri neredeyse yüzde 100’e yakın oranda zamlandı. Yem fiyatlarında da denge sağlanmadığı için üretici kan ağlar hale geldi. Yem fiyatlarına devamlı zam üstüne zam yapılırken, çiğ süt fiyatlarının artmaması süt üreticilerini içinden çıkılmaz bir ekonomik krize sokarak icralık olmalarına neden oluyor" dedi.

ÜRETİCİLER ÜRETEMEZ HALE GELDİ

AKP'yi süt üreticilerinin mağduriyetlerine kulak vermeye davet eden Köksal, "Süt sudan ucuz hale geldi. Süt üreticilerimize yılda 4 kez yapılan süt destekleme ödemeleri yeni düzenleme ile litre başına ödenen 8 kuruşluk destekleme de 4 kuruşa düşürüldü. Çiftlik sütüne verilen 4 kuruşluk destek de 3 kuruşa çekildi. Bunun sonucu olarak ta süte yapılan 13 kuruşluk artış destekleme fiyatlarının bariz bir oranda yarı yarıya indirilmesiyle erimesine neden oldu. AKP çiftçimize üreticimize desteklemeler konusunda yanıltıcı bilgiler vererek çiftçimizin üretimden uzaklaşmasına neden olmaktadır. AKP'liler şunu unutmamalı ki çiftçilerimiz, üreticilerimiz ülke ekonomimizin can damarladır" ifadelerini kullandı.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

AKP'nin 15 yıldır çiftçiyi ve üreticileri sorunlarıyla baş başa bıraktığını dile getiren Köksal şöyle konuştu:

"AKP'nin tarım ve hayvancılıkta uyguladığı yanlış politikalar sonucu çiftçilerimiz ya üretimden vazgeçiyorlar ya da tüccarların verdikleri fiyata razı oluyorlar. Emekçi çiftçilerimiz ve üreticilerimiz hak ettiği kazancı sağlayana kadar bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Çiftçilerimizi, üreticilerimizi dün olduğu gibi bugün de ve yarın da yalnız bırakmayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. "

Editör: Haber Merkezi