Köksal, Şuhut’taki “skandal olayları” Meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Şuhut İlçesi’nde 4 bürokratın AKP’li siyasetçinin isteklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle görev yerlerinin değiştirildiği iddiaları ile yine İlçedeki bir bakım merkezinde engelli bir kadının 4 personel tarafından tecavüze uğradığı iddiasını ve ilçede Kaymakamlığa ait bir binanın AKP’li siyasetçilere değerinin çok altında kiralandığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın cevaplaması istemiyle 2 ayrı soru önergesi verdi. Milletvekili Burcu Köksal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Şuhut İlçesi'nde "kanunsuz emre" uymak istemedikleri için İlçe Kaymakamı Erkan Kaçmaz, İlçe Özel İdare Müdürü Cengiz Kızıldağ'ın ve İlçe Tarım Müdürü Cengiz Karahan ile İlçe Jandarma Komutanı Mükerem Gökçe'nin görev yerlerinin değiştirildiği iddialarının doğru olup olmadığı sordu.
AKP'Lİ İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ KANUNLARA UYMAYA ÇALIŞAN
ŞUHUT İLÇE JANDARMA KOMUTANINI GÖREVİNDEN ALDIRDI MI?

Köksal önergesinde, "2021 yılı Haziran ayında 2 muhtar ve bir vatandaşın Kayabelen Göleti'nin kenarında ateş etmesi sonucu işlem yapmak isteyen Şuhut İlçe Jandarma Komutanına vatandaşın avukat olan kardeşinin engel olmaya çalıştığı sonrasında AKP’li Şuhut İl Genel Meclis Üyesinin İlçe Jandarma Komutanını arayarak hem avukat hem de vatandaşla ilgili işlem yapılmaması şeklinde talimat verdiği ancak İlçe Jandarma Komutanının yine de kanunlara uymaya çalışması karşısında Şuhut’tan alınarak merkezde pasif bir göreve verildiği iddiası doğru mudur?" dedi.
İLÇE JANDARMA KOMUTANI HAKKINDA ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA NEDEN AÇILMADI?
Şuhut İlçe Jandarma Komutanının ilçeden gönderilmesinin arkasında AKP'li İl Genel Meclisi Üyesi'nin ısrarının olup olmadığını soran Köksal, "Şuhut İlçe Jandarma Komutanı hakkında hiçbir adli ve idari soruşturma olmaksızın görev yerinin değiştirilmesi Şuhut’tan gönderilmesinin arkasında AKP’li İl Genel Meclis Üyesinin isteği ve ısrarı olduğu iddiası doğru mudur? Doğru değilse görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan bir komutanın görev yeri niçin değiştirilmiştir?" ifadelerini kullandı.
ŞUHUT İLÇESİ'NDE KAYMAKAM DAHİL 4 BÜROKRAT, AKP MİLLETVEKİLLERİNİN AKRABASI OLAN ŞUHUT'LU SİYASETÇİNİN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRMEDİKLERİ GEREKÇESİYLE Mİ DEĞİŞTİRİLDİ?
Şuhut İlçesi'nde son 1 yıl içinde "kanunsuz emre" uymak istemedikleri için İlçe Kaymakamı, İlçe Özel İdare Müdürü ve İlçe Tarım Müdürü ile İlçe Jandarma Komutanının görev yerlerinin değiştirildiği iddialarını da Bakan Soylu'ya soran Köksal, "Şuhut İlçesi'nde son 1 yıl içinde Kaymakam Erkan Kaçmaz’ın, Şuhut İlçe Özel İdare Müdürü Cengiz Kızıldağ’ın, İlçe Tarım Müdürü Cengiz Karahan’ın ve son olarakta İlçe Jandarma Komutanı Mükerem Gökçe’nin görev yerlerinin değiştirilmesi veya tayinlerinin çıkartılması 36 bin nüfuslu bir ilçe için normal midir? Bu kişilerin görev yerlerinin değiştirilmesinde AKP Milletvekillerinin akrabası da olan Şuhut'lu bir siyasetçinin isteklerini yerine getirmeme gerekçesi "kanunsuz emire" uymak istemedikleri iddiası doğru mudur? Bir ilçede bu kadar çok bürokratın ayrılmasının görev yerinin değiştirilmesinin nedeni nedir? Bu konuda niçin bakanlığınızca bir araştırma, soruşturma vb. yapılmamaktadır?" şeklinde konuştu.
AKP'Lİ İL GENEL MECLİSİ ÜYESİNİN TALİMATLARINA UYGUN HAREKET
ETMEYENLERİN İLÇEDEN SÜRGÜN VE TAYİNLE GÖNDERİLDİĞİ DOĞRU MU?

Şuhut İlçesi'nde İl Genel Meclis Üyesinin “talepler önce bana gelecek ben uygun görürsem kaymakama talimat veririm” şeklinde konuştuğu iddialarının doğru olup olmadığını soran Köksal, "Şuhut İlçesi'ne bağlı köylerden hizmet almak için Kaymakamlığa müracaat eden muhtarlara sözü geçen İl Genel Meclis Üyesinin “talepler önce bana gelecek ben uygun görürsem kaymakama talimat veririm” şeklinde konuştuğu Afyonkarahisar gündeminde yer alan iddialardandır. Bu konuda muhtarların ve bürokratların AKP’li Milletvekilinin akrabası olan bu kişiden korktukları için ses çıkaramadığı, onun talimatlarına uygun hareket etmeyenlerin ise ilçeden sürgün veya tayinle gönderildiği iddia edilmektedir. Bu konuda bakanlıkça bir inceleme yapacak mısınız?" dedi.
ŞUHUT KAYMAKAMLIĞINA AİT BİNA YILLIK 10 BİN LİRAYA AKP'Lİ SİYASETÇİLERE KİRALANDI MI?
Şuhut Kaymakamlığı'na ait koskocaman binanın bir kaloriferli daire fiyatına ilçedeki AKP'li siyasetçilere kiralandığı iddialarının doğru olup olmadığını soran Milletvekili Köksal, "Şuhut’ta bulunan ve Şuhut Kaymakamlığına ait binanın yıllık 10 bin liraya (aylık 831 lira) AKP Şuhut İlçe Başkanı ve AKP Şuhut İl Genel Meclis Üyesinin ortak olduğu bir merkeze kiralandığı iddiası doğru mudur? Doğru ise ilçede bir kaloriferli dairenin fiyatına koskocaman binanın kiralanması hakka hukuka hakkaniyete uygun mudur? Devletin zarara uğratılması söz konusu değil midir?" şeklinde konuştu.
ENGELLİ KADIN BAKIM EVİNDE TECAVÜZE UĞRADI MI?
Milletvekili Köksal, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği bir diğer soru önergesinde ise, Şuhut İlçesi'nde bulunan bir bakım evinde 2020 yılında engelli bir kadının 4 personel tarafından tecavüze uğradığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu.
TECAVÜZE UĞRAYAN KADININ İFADESİ DEĞİŞTİRİLDİ Mİ?
Milletvekili Köksal önergesinde, "Şuhut İlçesi’nde bulunan bir bakım evinde 2020 yılında engelli bir kadının 4 personel tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla şikayetçi olduğu sonrasında ise ifadesinin değiştirildiği iddia ediliyor. Bu konuda bakanlığınızca bir inceleme, soruşturma veya davaya müdahil olma durumu olmuş mudur?" dedi.
BAKIM MERKEZİNDE FAZLA KİŞİ KALIYORMUŞ GİBİ GÖSTERİLİP
BAKANLIKTAN FAZLADAN ÜCRET ALINDIĞI DOĞRU MU?

Köksal, "Bakım Merkezinde kaç kişi kalmaktadır? Bakımı yapılan engelli için kişi başına bakanlığınızca kaç lira ödenmektedir? Kalan kişi sayısından fazla kişinin bu yaşam merkezinde kalıyormuş gibi gösterilerek bakanlığınızdan buna göre fazladan ücret alındığı iddiası doğru mudur? Bu konuda hiçbir inceleme ve araştırma yapılmış mıdır?" sorularını yöneltti.

Editör: Haber Merkezi