Köksal, "Sel felaketinin takipçisi olacağım"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Işıklar beldesinde sel felaketinde zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Köksal, zararların giderilmesi ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için konunun takipçisi olacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Ankara'dan döner dönmez Işıklar beldesinde selden zarar gören vatandaşları ziyaret ederek selin yarattığı tahribatı yerinde inceledi.

SIK SIK SU BASKINI YAŞIYORUZ, DERE ISLAH ÇALŞIMASI YAPILMALI

Vatandaşların zararlarının giderilmesi ve tekrar böyle bir zararın yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması noktasında konunun takipçisi olacağının önemle altını çizen Milletvekili Köksal'a vatandaşlar, "Belde de sık sık su baskını yaşıyoruz. Bu durumun önüne geçilebilmesi için dere ıslah çalışması yapılması gerekiyor ama ilgilenen yok. Yetkililerden kalıcı önlemler alınmasını istiyoruz. Yaşadığımız sel felaketinin ardından buraya gelen tek Milletvekilimiz siz olduğunuz. 24 Haziran seçimlerinin ardından çok kısa bir süre geçti. Seçim zamanı bizlere gelip oy isteyenler şimdi nerede. Seçimlerden önce bizlerin yanında olacaklarını söyleyen iktidar partisinin milletvekili adaylarını yanımızda göremiyoruz. Geçtiğimiz dönemde olduğu gibi yine iyi günümüzde de kötü günümüzde de Burcu kızımız yanımızda" dediler.

DOĞAL AFET GELİYORUM DEMİŞ

Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar beldesinde etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda evi su bastığını kaydeden Milletvekili Köksal, "Dere yatağının taşması sonucu meydana gelen sel nedeniyle beldemizde İstiklal, Cumhuriyet ve Hürriyet mahallelerinde çok sayıda evi su basmış, istinat duvarları çökmüş. Beldemizde bulunan bazı ahırlar da zarar görürken çok sayıda kümes hayvanı telef olmuş. En büyük tesellimiz meydana gelen sel felaketinde can kaybı yaşanmaması. Dolayısıyla belde halkımıza sahip çıkmamız lazım. Bu konuyu Meclis gündemine taşıyıp takipçisi olacağım. Her zaman söylediğim gibi ben Ankara'nın değil Afyonkarahisar'ın vekiliyim. Vatandaş evindeki, bahçesindeki, ahırındaki suyu kedi imkanlarıyla yetersiz pompayla tahliye etmeye çalışıyor. Evlere çamurdan dolayı ulaşamıyoruz. Maalesef bir anlamda geliyorum diyen bir doğal afet yaşanmış beldemizde. Bununla ilgili gerekli, yeterli inceleme yapılmalı ve gelecekte böyle bir afetin yaşanmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızın iddialarına göre yakında bulunan tuğla fabrikalarına toprak satılması sonucu özellikle İstiklal Mahallesi'nin bu sel felaketiyle karşı karşıya kaldığını belirtiyorlar. Bu konunun da detaylı şekilde incelenmesi lazım bir selzede buraya kanal yapılmasını istediğini ve bu konuda yetkilileri uyardığını söyledi. Bütün bunları dinlediğimde aslında bu yaşanan olayın geliyorum dediği ap açık ortada." şeklinde konuştu.

DEVLETİN YARDIM ELİNİ UZATMASI GEREKİYOR

"Bunda sonra böyle bir felaketin bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması lazım." diyen Köksal, "Bu felaketi yaşan tüm yurttaşlarımızın zararlarının karşılanması gerekiyor. Devletin o sıcak elini yardım elini uzatması gerekiyor. Bu zararı yaşayan insanlarımızın büyük çoğunluğu orta veya düşük gelirli insanlar bu zararın mutlaka karşılanması gerekiyor. Çünkü bu doğal bir afet. Biz bunun takipçisi olacağız. Işıklar beledimizin bir daha böyle bir felaket ve zarar görmemesi için elimizden ne geliyorsa gerekli mücadeleyi vereceğiz. Önceki dönem Işıklar Belediye Bakanımız Alper Kiraz, CHP Merkez İlçe Başkanımız Vedat Sever, merkez ilçe yönetim kurulu üyelerimiz ve Işıklarlı yurttaşlarımızla beraber elimizden gelen tüm mücadeleyi vermeye çalışıyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi