Köksal, “Ramazan'da yoksullar unutulmasın”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Köksal, Ramazan ayında yoksulların unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, mübarek Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumsal adalet isteğine dikkat çekti. 11 AYIN SULTANI

Köksal, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan ayı, Müslüman Âlemi tarafından 11 ayın sultanı olarak nitelendirilir. Bu nitelemede, Ramazan ayının ibadetle geçiriliyor olması ve Ramazan'da tokların, açların halinden anlaması etkilidir. Ramazan ayında toplumsal adalet, olmazsa olmazdır. Komşumuz açken tok yatmamalı, çevremizdeki kişilerin ihtiyaçlarını sormalı ve giderilmesini sağlamalıyız. Ne yazık ki ülkemizde kötü bir gelenek başladı. Lüks otellerde, 5 yıldızlı sofralarla iftar bekleniyor; adeta iftara kadar mütevazilik içinde olan bireyler, iftardan sonra şatafatın büyüsüne kanıyor. Bu konuyu eleştiriyoruz. İftar sofraları, elbette herkesin gelir düzeyine göre en iyi şekilde hazırlanmalı; ama lüks otellerde iftar yapılarak yoksulun rızkından çalınmamalı.

Ben bu Ramazan ayında Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili sıfatımda değil, sade bir vatandaş, bir kardeş, bir abla olarak her iftar sofrasında bir vatandaşımın kapısını çalacağım. Her iftarda güzelliklerden ve toplumsal adaletten bahsedeceğim. Bu düşüncelerle Ramazan ayının gelişini kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi