Köksal, “Ramazan Bayramı kutlu olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında; sabır, ibadet, mağfiret, rahmet ve bereket ayı olarak kabul edilen ramazan ayının geride kaldığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu vurguları kullandı:

"Anadolumuz'da Ramazan Bayramı için Şükür Bayramı ve Şeker Bayramı nitelemeleri vardır. Bir ay boyunca açın hâlinden anlayan, toklukla gururlanmayan, başkalarının haklarını yemeyen, adaleti gözeten, adaleti hatırlatanların bu bayram vesilesi ile şükretmesi doğaldır. Peki ya adaleti gözetmeyenler, hak hukuk tanımayanlar, neye şükredecektir? Ramazan Bayramı, özellikle çocuklarımız için şeker bayramıdır. Bu bayramda çocukların elinden tutmak, çocukları sevindirmek çok önemlidir. Çocuklarımızın bu topraklara bağlılıkları, aynı zamanda bu topraklardaki güzel hatıraları ile mümkündür. Bu nedenle Ramazan Bayramı'nda çocuklarımızın gönlünü almalıyız."

HUZUR İÇERİSİNDE GEÇSİN

"Manevi iklimiyle bizleri kuşatan, bütün insanlığı iyiliğe ve güzelliğe sevk eden bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama kavuştuk." diyen Milletvekili Köksal, "Mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemizde ve bütün dünyada huzur içerisinde geçmesini, Ramazan ayının bizlere hatırlattığı değerlerle dolu olmasını diliyorum. Ramazan ayı boyunca bir kez daha elimizdeki nimetlerin değerini, gariplerin, mazlumların halini, ahlak ölçüsü içerisinde yaşamanın kıymetini anlama fırsatı bulduk. Bayramlar bu değerleri yaşamanın ve yaşatmanın en önemli vesilesidir. Bayramlarda yaşanan hoşgörü, saygı, sevgi ve dostluk hisleri her türlü kötülük ve fenalığın önündeki en büyük ilaçtır. Geçmiş öfkeler, kin ve nefret duyguları bayramlarda silinir." dedi.

BAYRAMLAR BAYRAM GİBİ KUTLANMALI

Bayramların bayram gibi kutlanması gerektiğini kaydeden Köksal, "Bu vesileyle ülkemizde bayramların bayram gibi kutlanmasını, hakkın ve hukukun gerçekten benimsenmesini, bir vatandaşın ayağı yoldaki taştan incinse sorumluluk hisseden devlet yöneticilerinin göreve gelmesini temenni ediyorum. Bayram'ın ülkemize hak hukuk ve adalet getirmesini ülkemizde demokrasinin egemen kılınmasını diliyorum. Bütün vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nı kutluyor, bu bayramın huzur ve mutluluk içerisinde geçmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi