Köksal, “Peşkeş mi çekildi, ceza mı kesilecek?”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda müteahhit firma tarafından yerine getirilmeyen eksiklikleri sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Başkanlığı'na Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

ÖNEMLİ KARŞILAŞMALAR BAŞKA İLLERE KAYDIRILDI

Afyonkarahisar merkezde yapımı tamamlanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda, müteahhit firma tarafından yerine getirilmeyen eksiklikler yüzünden 26. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupasında, Fenerbahçe ile Hatay Büyükşehir Belediyesi, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Afyon Belediye Spor ile Bahçeşehir Koleji arasındaki karşılaşmaların başka salonlarda oynanacağının önemle altını çizen Milletvekili Köksal önergesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından konu ile ilgili herhangi bir teftiş, denetim yapılıp yapılmadığını sordu.

BAKANLIK DENETİM YAPTI MI?

Köksal önergesinde, "Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda Bakanlığınızca herhangi bir teftiş, denetim yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuç nedir? Yapılmamışsa müteahhit firma niçin denetlenmemiştir?" dedi.

MÜTEAHHİT FİRMAYA HERHANGİ BİR YAPTIRIM UYGULANACAK MI?

Müteahhit firmaya herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını soran Köksal, "İşbu salonda FİBA’nın aradığı kriterlerin yerine getirilmesi ve teknik sorunların giderilmesi için verilen süre zarfında müteahhit firma bu sorunları gidermemiş ve istenilen standartları yerine getirmemiş, bu yüzden de önemli karşılaşmalar bu salonda oynanamamıştır. Bu konuda müteahhit firmaya herhangi bir yaptırım uygulanacak mıdır? Uygulandı ise ne gibi bir yaptırım uygulandı? Uygulanmayacaksa böyle önemli bir konuda gereken ihtimamı göstermeyen bu firmanın ayrıcalığı nedir?" ifadelerini kullandı.

VALİ EKSİKLİKLERLE DEVRALMAM DEMİŞTİ…

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın da Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'ndaki eksiklikleri tespit ettiğini ve bu eksikliklerle salonu devralmayacağını belirttiğini hatırlatan Köksal önergesinde Bakan Kasapoğlu'na, "Spor salonunun yapımında bu şekilde özensiz davranan, FİBA’nın uyarılarına ve hatta Afyonkarahisar Valisinin bu eksikliklerle devralmam dediği bu salonda eksikleri gidermeyen bu müteahhit firmaya Bakanlığınızca verilen başka işler var mıdır? Varsa nelerdir?" diye sordu.

Editör: Haber Merkezi