Köksal: Pancar üreticilerinin mağduriyetleri giderilecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi sonrasında mağdur olan pancar üreticilerine yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

ÖZELLEŞTİRME ÖNCESİ VE SONRASINDA PANCAR EKİM ORANI HANGİ SEVİYEDE?

Milletvekili Köksal önergesinde, “Şeker Fabrikaları”nın özelleştirilmesi öncesi ve sonrası pancar ekim oranının hangi seviyede olduğunu sorarak, “Geçtiğimiz yıl özelleştirme kararıyla satılan Afyon, Bor, Alpullu, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat Şeker Fabrikalarının bulunduğu illerde özelleştirme öncesi pancar ekim oranı nedir? Özelleştirme sonrası pancar ekim oranı nedir?” dedi.

BAKANLIK HERHANGİ BİR ÖNLEM ALACAK MI?

Tarım ve Orman Bakanlığının pancar üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir çalışma yapıp yapmadığını da soran Köksal, “Şeker Fabrikalarının özelleştirildiği illerde pancar üretiminin düşmesi sonucuna karşı Bakanlığınızca herhangi bir önlem almayı düşünüyormusunuz? Pancar üreticisini özelleştirme sonucunda pancar üretiminden uzaklaştıran, mağdur eden uygulamalara karşı Bakanlığınızca üreticiyi korumaya, mağduriyetini gidermeye yönelik bir çalışmanız var mı? ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi